Direct door naar content
Sinclair kreeg dankzij Uitleen zijn sportieve leven terug afbeelding nieuwsbericht

Sinclair kreeg dankzij Uitleen zijn sportieve leven terug

18 oktober 2023

Bij veel aangepaste sporten heb je vaak een extra hulpmiddel nodig. Maar als je nog niet zeker weet of een bepaalde sport bij jou past dan is de aanschaf van zo’n sportrolstoel of handbike een dure aanschaf. Daar hebben wij samen met Welzorg iets op gevonden: Uniek Sporten Uitleen. Deze service geeft je de mogelijkheid een sporthulpmiddel maximaal 4 maanden te lenen. Sinclair Tilborg (49) is enthousiast over Uniek Sporten Uitleen, want door de sportrolstoel die hij leende kan hij weer doen wat hij altijd al deed: lekker sporten!

Uniek Sporten Uitleen is een uitkomst als je wilt weten of een sport of een bepaald hulpmiddel bij je past. Via onze partner Welzorg kun je gratis een sporthulpmiddel uitproberen uit een breed aanbod: van een tennisrolstoel tot een handbike. Zo kun je de sport kiezen die bij je past. Je krijgt daarnaast advies over het sporthulpmiddel en het gebruik ervan.

Geschikte sportrolstoel

Deze uitleenservice kan voor grote veranderingen zorgen in je leven. Daar kan Sinclair Tilborg uit Amsterdam zeker over meepraten. Hij heeft allerlei sporten gedaan: voetbal, korfbal, tennis, honkbal, badminton en tafeltennis. 21 jaar geleden liep hij een gedeeltelijke dwarsleasie op en werd het sporten voor hem ook veel minder. Hij trainde zijn bovenlichaam nog een beetje met krachtoefeningen, maar meer niet omdat hij voor de balsporten die hij vroeger deed geen geschikte sportrolstoel had.

Betere conditie

Een extra hulpmiddel aanvragen voor sport was niet mogelijk, dacht hij. Door een tip van zijn ergotherapeut ontdekte dat het via Uniek Sporten Uitleen wél kan. “Als ik geweten had dat dit mogelijk was, had ik het veel eerder gedaan,” zegt Sinclair in een interview met Support Magazine. De geleende sportrolstoel met aankoppelbike beviel hem zo goed dat hij besloot via Welzorg een eigen rolstoel aan te schaffen. “Dat ging eigenlijk heel snel. Een adviseur kwam me opmeten, hij heeft me geholpen met de aanvraag en niet veel later had ik een sportrolstoel op maat met een (elektrische) aankoppelhandbike. Het is geweldig. Mijn conditie is beter, mijn onderrug wordt ontzien. En ik kan hier nog veel verder in groeien.”

Wil jij net als Sinclair ook de mogelijkheden ontdekken van het lenen van een sporthulpmiddel? Ga dan naar Uniek Sporten Uitleen.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: