Direct door naar content
Eerste Framevoetbaltoernooi bij Only Friends afbeelding nieuwsbericht

Eerste Framevoetbaltoernooi bij Only Friends

07 november 2023

Frame-voetbal groeit in Nederland als vorm van passend voetbal. Bij steeds meer verenigingen kunnen kinderen die normaal gebruikmaken van een rollator of looprek daardoor ook lekker tegen een bal trappen. Een echt toernooi bestond nog niet, maar daar kwam vorige week verandering in met het eerste nationale framevoetbaltoernooi bij Only Friends.

Op zondag 29 oktober kwamen 21 voetballers met een lichamelijke beperking naar sportclub Only Friends in Amsterdam voor een programma vol frame-voetbal. Het evenement bestond niet alleen uit wedstrijdjes, maar ook uit clinics en andere spelvormen. Daardoor was het konden ervaren frame-voetballers hun balvaardigheid laten zien en kregen jonge sporters ook de kans kennis te maken met deze leuke voetbalvorm.

Voorbeeld

De nieuwelingen deelden het veld ook met ervaren spelers. Lucas Meyland kreeg zoals ervaren speler onbewust een extra rol tijdens de dag, vertelt hij op KNVB.nl. “Ik ben gewoon lekker mezelf. Toch is het gaaf dat zulke jonge spelers tegen je opkijken en net zo goed als jij willen worden. Ik ben plots een voorbeeld voor andere sporters.”

Volgend jaar weer?

Het nationale frame-voetbaltoernooi werd georganiseerd door de KNVB in samenwerking met Etac, dat (sport)hulpmiddelen zoals voetbalframes ontwikkelt en levert. De KNVB en Etac waren net als de deelnemers erg enthousiast over de eerste editie van het toernooi. "Zoveel mooie sportieve momenten vandaag gezien. Je ziet dat er een wereld te winnen valt met deze sport. Aan de motivatie van deze sporters zal het echter niet liggen!”, zei Brandon Coenen van de KNVB. Vanuit Etac vulde Marije Wijnia hem aan: "Je ziet zoveel enthousiaste ouders en sporters, prachtig! Volgend jaar weer doen?"

Bron: KNVB.nl

Foto: KNVB

 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: