Direct door naar content
 Bewegen doe je al, maak er een sport van! afbeelding nieuwsbericht

Bewegen doe je al, maak er een sport van!

23 november 2023

Als je een beperking hebt betekent dit niet dat je de hele dag zit. Je beweegt al voor allerlei dagelijkse activiteiten in en om het huis, de boodschappen en om op andere plekken te komen. Uniek Sporten Brabant moedigt je met een nieuwe campagne aan te blijven bewegen, maar dan in een sportieve omgeving. De video die daarvoor is gemaakt met René vonden we zo mooi dat we die met heel Nederland willen delen.

Na een bedrijfsongeval verloor René zijn rechteronderbeen. Na een paar maanden revalideren is het hem gelukt om zelfstandig te kunnen lopen met een prothese. In de video die met hem is gemaakt zie je dat hij een echte doorzetter is met een duidelijk doel voor ogen. Hij weet hoe belangrijk bewegen is en doet dit zelf erg graag. Of dat nu kilometers lang handbiken is door de mooie natuur of wandelingen maken met zijn sportmaatje. Wandelen is voor hem een laagdrempelige sport om dagelijks in beweging te blijven. Op die manier maakt René van zijn dagelijkse beweging een sport. Zo simpel kan het dus zijn!

Bekijk de video hieronder:

Door te sporten word je zelfverzekerder en haal je meer uit het leven. Het bevordert je sociale leven en geeft je meer motivatie en energie. Maar hoe vind je een sport die bij jou past? Via de Sportzoeker vind je een passende sport bij jou in de buurt. In dit complete overzicht vind je nu 135 verschillende sporten en meer dan 4000 sportclubs en andere aanbieders. Daar moet voor jou vast iets tussen zitten waar jij van je beweging een sport kunt maken!

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: