Direct door naar content
Uniek Sporten Certificaat voor Super COOL! afbeelding nieuwsbericht

Uniek Sporten Certificaat voor Super COOL!

30 november 2023

Steeds meer sportclubs zetten de deuren open voor sporters met een beperking of chronische aandoening. Dat doen ze door nieuw aanbod op te zetten, de club inclusiever te maken of door de sportlocatie toegankelijker te maken. Uniek Sporten moedigt deze stappen aan met het Uniek Sporten Certificaat. Super COOL! ontving afgelopen week zo’n Uniek Sporten certificaat.

Super COOL! is een initiatief voor mensen met een beperking in Flevoland. Iedere donderdagavond sporten in Almere ongeveer 30 deelnemers met zo’n 15-20 sportmaatjes samen. Iedere vier weken wordt in samenwerking met een lokale sportaanbieder een andere sport aangeboden. Daarnaast doen de deelnemers van Super COOL! mee aan diverse evenementen, zoals de No Limit Challenge (triatlon), en Special Olympics wedstrijden bij schaatsen, inline-skaten, bocce en dans. Dit gevarieerde aanbod zorgt er ook nog eens voor dat de deelnemers veelzijdige bewegers worden.

Beloning voor inzet

Met het uitreiken van Uniek Sporten Certificaat aan Super COOL! wordt de jarenlange inzet van Super COOL! zichtbaar gemaakt en weten sporters waar ze welkom zijn. Het geeft aan dat het sportaanbod compleet is en up-to-date gecommuniceerd wordt via de eigen kanalen en via landelijke platforms zoals Uniek Sporten. En dat bij het aangepaste sportaanbod de trainers en vrijwilligers goed geschoold zijn. Kortom: met het certificaat worden voor de sporter drempels weggehaald en anderzijds sportaanbieders beloont voor hun inzet.

Wil je weten hoe jouw vereniging of aanbod in aanmerking kan komen voor het Uniek Sporten Certificaat? Lees dan hier over alle stappen die je daarvoor kunt zetten.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: