Direct door naar content
DJ Cripple X gaat door met Disco zonder Drempels afbeelding nieuwsbericht

DJ Cripple X gaat door met Disco zonder Drempels

18 december 2023

Uitgaan als je in een rolstoel zit? Of naar de disco als je eigenlijk niet zo goed tegen prikkels kunt? Dat is niet zo vanzelfsprekend. Ricardo Acarari, beter bekend als DJ Cripple X, organiseert met zijn Disco zonder Drempels al langer laagdrempelige feesten voor iedereen met een beperking. En daar gaat hij ook gewoon lekker mee door, want hij vindt het mooi om met zijn passie voor muziek anderen even los te laten gaan.

"Ik laat me door mijn beperking niet beperken, want dan ben je pas echt beperkt”, zegt Ricardo tegen Hart van Nederland. Hij heeft dus zelf gezorgd dat hij het dj-vak met zijn spasmes in zijn handen kan uitoefenen. “Vroeger ben ik begonnen met plaatjes. En dat ging al niet zo makkelijk. Nu kunnen we natuurlijk echt goed draaien.” Dat de muziek tegenwoordig meer uit de computer komt heeft het voor hem dus zeker makkelijker gemaakt.

Mensen blij maken

Dat draaien doet hij zeker niet alleen voor zichzelf. “Het is echt mijn passie om mensen blij te maken en te laten genieten van een mooie dag. Omdat ik wil dat we deze doelgroep uit hun anonimiteit halen. Laat maar zien dat ze kunnen genieten!” Met zijn Disco zonder Drempels organiseert hij daarom in Purmerend en Koedijk regelmatig kleinschalige feesten. Deze zomer pakte hij groots uit in de AFAS Live met extra grote editie van Disco zonder Drempels.

Lekker dansen

Bij deze feesten is iedereen welkom zegt Ricardo. “Alle vormen van beperkingen komen hier bij elkaar om met elkaar een dag te kunnen genieten en niet na hoeven te denken over hun beperking.” Arlette is een van de bezoekers die wel van een feestje houdt. Zij zit in een rolstoel maar ze houdt wel van dansen zegt haar moeder. “Het wereldje is best klein en hier ontmoet ze veel bekenden. Ze zoekt het wel uit. Als er wat is ergens dan gaat ze lekker naar de disco om te dansen!”

Bron: Hart van Nederland

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: