Direct door naar content
Verbeter in een uurtje je rolstoelskills! afbeelding nieuwsbericht

Verbeter in een uurtje je rolstoelskills!

06 februari 2024

Rolstoelrijden is net als fietsen: dat vraagt veel oefening. Zeker in het begin zul je merken dat stoepjes, trappen en andere obstakels best eng kunnen zijn. Door te trainen op specifieke vaardigheden met je rolstoel rol je niet alleen makkelijker door de stad, je krijgt daar ook meer zelfvertrouwen van. Om je hierbij te helpen organiseert Coloplast in samenwerking met het Wheelchair Skills Team weer Fit for Life on Tour events in verschillende regio’s.

Het Wheelchair Skills Team van Kees-Jan van der Klooster verzorgt al jaren rolstoelvaardigheidsworkshops. Deze trainingen zijn altijd erg populair en zitten vaak snel volgeboekt. Dat is niet zo vreemd als je van deelnemers hoort wat ze aan de tips en tricks van Kees-Jan en zijn collega’s meekrijgen.

Durf jij een wheelie?

Meer zelfvertrouwen om veilig over straat te rijden is eigenlijk wat veel deelnemers als de grote winst van de workshop zien. Dat brengt ook praktische voordelen mee, want als je bijvoorbeeld een wheelie durft te maken kun je ook makkelijker op je achterwielen uit een bus rollen. Zo kun je zelfstandig naar school of werk komen!

Vier nieuwe workshops

Dit voorjaar wordt weer een Fit for Life Tour georganiseerd met vier workshops in verschillende regio’s .Tijdens zo’n event leer je in een uurtje van de experts van het Wheelchair Skills Team hoe je mentaal en fysiek verschillende obstakels met een rolstoel kunt overwinnen. Op basis van je huidige ervaring wordt een zo passend mogelijk programma samengesteld. De data voor dit voorjaar zijn:

3 april: Fit for Life on Tour regio Zuid Holland
Locatie: Rijndam Revalidatie, Rotterdam

9 april: Fit for Life on Tour regio Midden
Locatie: De Hoogstraat Revalidatie, Utrecht

26 april: Fit for Life on Tour regio Limburg
Locatie: Adelante, Hoensbroek

19 juni: Fit for Life on Tour regio Noord
UMCG Beatrixoord, Haren

Wacht niet te lang met aanmelden want er is slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Ga voor meer informatie en aanmelden naar deze website.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: