Direct door naar content
Kijktip: docu ‘Full Circle’ over stuntzitskiër Trevor afbeelding nieuwsbericht

Kijktip: docu ‘Full Circle’ over stuntzitskiër Trevor

09 februari 2024

Soms kom je op Netflix of andere streamingdiensten van die films of documentaires tegen die je echt inspireren. De docu ‘Full Circle’ is zo’n indrukwekkende film die je echt moet zien!

Deze film heeft als ondertitel: ‘A story of post traumatic growth’, oftewel: een verhaal over post traumatische groei. Die ontwikkeling na een heftige gebeurtenis hebben Trevor Kennison en Barry Corbet apart van elkaar doorgemaakt. In deze interessante documentaire zijn deze verhaallijnen heel mooi in elkaar gevlochten.

Stunten op zitski

Trevor Kennison was een loodgieter die in zijn vrije tijd aan snowboarden deed. Zijn leven veranderde voor goed toen hij in 2014 zijn rug brak tijdens het snowboarden op de Vail Pass in Colorado (VS). De ontdekking van de zitski veranderde zijn leven daarna nog eens, maar dan positief. Het gaf hem een nieuw doel in zijn leven. In 2019 was hij de eerste zitskiër die van de Corbets Couloir, ook wel ‘de engste skipiste van Amerika’, naar beneden dook. Hij ging daarbij niet zomaar van die steile helling af: hij maakte daarbij ook een volledige draai om zijn as. Vandaar ook de naam van de documentaire: Full Circle.

Jezelf opnieuw uitvinden

De naam van de piste haakt weer in op het verhaal van de andere hoofdpersoon: Barry Corbet. Hij had deze bijzondere plek ooit ontdekt. Hij was een onverschrokken skiër, bergbeklimmer en filmmaker. In 1968 brak hij bij een helikopterongeluk zijn rug, wat net als bij Trevor zijn leven op zijn kop zette. De film laat goed zien dat Barry in een andere tijd leefde en dat hij echt moest vechten om zichzelf opnieuw uit te vinden en geaccepteerd te worden.

Veerkracht

De film laat vooral zien dat de twee veel overeenkomsten hebben. Soms ook letterlijk doordat ze op dezelfde locaties zijn geweest en in hetzelfde ziekenhuis werden behandeld. Zij zijn allebei een heel mooi voorbeeld van veerkracht en dat je je niet moet laten tegenhouden door beperkingen. Een dikke aanrader dus!

Bekijk hieronder de trailer:

Gratis e-book

Kan je niet genoeg krijgen van dit bijzondere verhaal. Dan is het misschien nog interessant om het gratis e-book van Barry Corbet te downloaden. Dit e-book staat o.a. vol met bijzondere quotes zoals: "We zouden niet bang moeten zijn om te inspireren - de wereld heeft het hard nodig en wij hebben de ervaring om te delen ook nodig. Ons geschenk aan de wereld is het geschenk van de wereld aan ons. Iedereen, zowel mensen met een beperking als mensen zonder beperking, moeten alle kansen aangrijpen."

Het boek Options van Barry Corbet download je hier.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: