Direct door naar content

Skiën met een beperking

Bij de sport skiën beweeg je je (van de piste) voort in de sneeuw met behulp van twee dunne, lange planken onder je voeten en twee stokken in je handen, je glijdt als het ware slalommend de berg af. Bij skiën gaat het om glijden, slalommen, snelheid en bochten maken. Skiën is met vele aanpassingen mogelijk, met één ski, een hulpstuk of in een zitski. Skiën geeft je een gevoel van vrijheid wanneer je de piste af suist. Door de aanpassingsmogelijkheden is het een toegankelijke sport voor uiteenlopende beperkingen. Wel is het belangrijk dat je les krijgt of onder begeleiding gaat skiën als je voor het eerst er op uit gaat. Er zijn verschillende organisaties die wintersportreizen organiseren waarbij je les krijgt en kan uitvinden hoe het is om met een beperking te skiën. Ook kun je beginnen met lessen bij indoor skihallen.

Kijk hieronder voor alle mogelijkheden om te skiën bij jou in de buurt of stel je vraag aan de contactpersoon in jouw regio.

VIND UNIEKE SPORTAANBIEDERS VOOR SKIËN

Nederlandse Ski Vereniging

De Nederlandse Ski Vereniging is er voor alle wintersporters. In Nederland is er een ruim aanbod voor paraskiërs en -snowboarders. Van een eerste kennismaking met de wintersport tot aan training op het hoogste internationale niveau. Ontdek de mogelijkheden! 

 

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×