Direct door naar content
“Ik heb iets om naar uit te kijken” afbeelding nieuwsbericht

“Ik heb iets om naar uit te kijken”

29 februari 2024

Van een teamgenootje kreeg Nathalie Meijerink de tip om via Uniek Sporten Uitleen gratis een sportrolstoel te lenen. Ze deed een aanvraag en werd twee dagen later gebeld. Wat ze precies nodig had en waarvoor. Binnen een week had ze een sportrolstoel thuis die haar paste. Het maakt rolstoelhandballen nog leuker. Ze beweegt soepel over het veld, geniet volop en droomt groot.

► Ook een sporthulpmiddel lenen? Bekijk de mogelijkheden.

Nathalie kwam op een bijzondere manier met handballen in aanraking. Dat was tijdens een lichtjeswandeling in Almere. Langs de kant stond een vrijwilliger die op haar afkwam. “Ze vroeg me of ik interesse had in rolstoelhandballen. Daar had ik nooit over nagedacht maar ik was wel zoekende. Op het moment dat je een beperking hebt, vraag je je af waar je bij hoort en wat je kan. Ik dacht: misschien is het wel wat.” Die vrijwilliger, die nu haar handbalcoach is bij Najaden in Almere, nodigde haar uit om een keer langs te komen.

Iedereen was lief

Dat deed Nathalie. Gewoon een keertje kijken, dacht ze. Haar huidige ploeggenoten dachten daar anders over. Ze werd in een sportrolstoel gezet en moest gelijk meedoen. “Van het spel snapte ik niets die eerste keer maar het was wel leuk om weer lekker actief bezig te zijn. Wat ik fijn vond, je bent onder elkaar. Je loopt niet meer tegen je beperking aan omdat iedereen een beperking heeft. Het is normaal. Dat voelde goed. En iedereen was lief en open. Ik voelde me heel erg welkom en ben op handballen gegaan.”

Sportrolstoel lenen

In het begin maakte ze gebruik van een sportrolstoel van Najaden. “Daar was ik blij mee. Het was alleen een zware rolstoel. Voor mij is dat lastig. Ik heb een incomplete dwarslaesie waarbij ook mijn armen en handen beschadigd zijn. Ik heb niet de kracht die ik vroeger had. Mijn teamgenootje Sanne wees me op de mogelijkheid van Uniek Sporten Uitleen.Dat ik een sportrolstoel kon aanvragen en gratis kon lenen. Daar ben ik mee aan de slag gegaan.”

Ze kwamen ‘m nog thuisbrengen ook

“Voor ik het wist had ik al een sportrolstoel thuis staan”, zegt Nathalie. “Het ging erg snel allemaal. Toen ik de aanvraag had ingediend, kreeg ik een mail waarin stond dat ik snel opgebeld zou worden. Dat was twee dagen later al. Ze vroegen me allerlei dingen, wat mijn aandoening is, welke sport ik wilde doen, hoe lang ik ben, wat mijn gewicht is. Op basis daarvan hebben ze een sportrolstoel voor me uitgezocht die bij me past. En die kwamen ze nog thuisbrengen ook!”

Dromen

Handbal heeft Nathalie een doel gegeven. Het is iets om naar uit te kijken. En fanatiek is ze ook. “Ik moet nog veel leren maar het is niet zo dat we door mij verliezen. Mijn droom is om in het Nederlands rolstoelhandbalteam te komen. Een ploeggenootje van me zit daar ook in. Wie weet is het ook voor mij haalbaar als ik heel hard mijn best doe. Dat zou geweldig zijn. En voor nu is het gewoon heel gezellig met elkaar. Dat is ook belangrijk.”

► Ben je op zoek naar een sport die bij je past, en heb je daar een sporthulpmiddel bij nodig? Op Uniek Sporten Uitleen kun je gratis sporthulpmiddelen lenen voor vier maanden. Dan kun je een sport uitproberen zonder dat je ergens aan vastzit. En je kunt snel aan de slag. Kijk op unieksporten.nl/uitleen.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: