Direct door naar content
Samen gamen? Sluit je aan bij de HiPerks Community afbeelding nieuwsbericht

Samen gamen? Sluit je aan bij de HiPerks Community

28 maart 2024

Gamen is een hele laagdrempelige manier om nieuwe mensen te ontmoeten. Zeker als je een beperking hebt is de digitale wereld gemakkelijk in te komen, want vanuit huis hoef je letterlijk geen drempel over om contacten met andere gamers te leggen. Als je ook ervaringen wil uitwisselen met andere gamers met een beperking dan is de HiPerks Community op Discord voor jou de place to be!

Op Uniek Esports vind je allerlei informatie en tips over aangepaste controllers, hardware en software voor jouw optimale gamebeleving. Bij de HiPerks Community op Discord kun je daar ook met anderen ervaringen over uitwisselen. Je kunt daar bijvoorbeeld van andere gamers leren over hun aanpassingen en wat bij jou zou kunnen passen. Je kunt daar ook nuttige tips & tricks krijgen om beter te worden in jouw favoriete games!

Vrijdag gameavond!

Discord is een online applicatie waarop je je kunt aansluiten bij al bestaande communities, of waar je er zelf eentje op kunt richten. Op Discord kun je met andere leden van dezelfde community textchatten, voicechatten en videobellen. Zo kun je makkelijk contact met elkaar houden, maar ook met elkaar communiceren tijdens het gamen. In deze Discord kun je nieuwe vrienden maken, samen chatten en gamen. Elke laatste vrijdag van de maand is er een gameavond.

Eenzaamheid tegengaan

Voor Paul van der Made was dit sociale aspect van het gamen een belangrijke reden om HiPerks op te richten, vertelde hij eerder aan ons. “Ik sprak regelmatig jongeren met een beperking die amper of geen vrienden hadden. Dat vond ik het allerergste. Ik vind het belangrijk dat iedereen die dat wil, dat die ook kan gamen, maar daarnaast wil ik ook iets doen aan de eenzaamheid van die jongeren.” 

Iedereen gelijk

Gamen is volgens Paul een laagdrempelige manier om veilig vanuit huis nieuwe mensen te leren kennen. “Met gamen is iedereen gelijk. Je ziet niet of de persoon achter het poppetje een man of vrouw is, welke kleur en of hij of zij een beperking heeft. Je ziet dat je dezelfde interesse hebt en dan kun je wat persoonlijker contact krijgen. Dan heb je een heel anders soort contact.”

Wil je meer weten over gamen met een beperking? Ga dan naar Uniek Esports!

Klik hier om de HiPerks Discord te joinen

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: