Direct door naar content
Ben: “Het sociale aspect bij golf is het belangrijkste” afbeelding nieuwsbericht

Ben: “Het sociale aspect bij golf is het belangrijkste”

04 april 2024

Door long covid werd het leven van Ben (59) drie jaar geleden drastisch op zijn kop gezet. Van een druk leven met een baan als hoofd inkoper kwam hij ineens thuis te zitten en heeft hij op slechte dagen nergens energie voor. In zijn zoektocht naar wat ontspanning ontdekte hij in golf een ideale manier om aan zijn ziekte te ontsnappen.

De vrouw van Ben doet al twaalf jaar aan golf, maar zelf moest hij niets van haar passie weten. “Golf stelt niks voor, is meer iets voor oude mannen, dacht ik altijd. Dat was een verkeerde aanname, weet ik nu.” Toen hij de diagnose long covid kreeg, besloot hij toch eens naar de golfbaan te gaan om een paar ballen te slaan. “Ik vond het verrassend leuk en merkte dat ik er nog aanleg voor had ook. Maar ik realiseerde me dat ik de baan nooit rond zou kunnen lopen. Ik hield door mijn trage tempo ook andere mensen op. Ik stond al op het punt om af te haken.”

Golfclinic

Op het juiste moment voor hem werd op Golfpark De Bonte Bij in samenwerking met stichting Revalidatiegolf een golfclinic georganiseerd voor mensen met een fysieke beperking. Uit die kennismakingsbijeenkomst is een leuk groepje ontstaan dat nu regelmatig een rondje golf onder begeleiding van vrijwilligers op de club doet.

Scootmobiel

Omdat het golfterrein best heuvelachtig is, heeft het park twee scootmobielen aangeschaft om de spelers die niet alles kunnen lopen te helpen. Daar maakt Ben graag nu gebruik van, maar hij moest daar wel een drempel voor over. Hij kreeg in het begin ook veel blikken op hem gericht als hij voorbij reed op de golfbaan. “Ik denk dat de fysiotherapeut het erg druk had de volgende dag met al die mensen die een stijve nek hadden, haha. Ja, ik doe het liever zonder zo’n karretje. Ik moest echt een drempel overwinnen. Mensen informeren waarom ik daarin rijd en dan begrijpen ze het. Het heeft even tijd nodig.”

Gezellige groep

Ben vindt het ook heerlijk om met iedereen op de golfbaan een praatje te maken. Dat vindt hij ook veel belangrijker dan het golfen zelf. Het onder de knie krijgen van de golfswing komt van zelf wel als je daar de tijd voor neemt, is zijn advies. “In het begin zijn er zoveel details waar je op moet letten, maar na een tijdje oefenen ga je al een beetje resultaat zien en dat geeft dan veel voldoening. Het is helemaal niet erg als je een bal een keer verkeerd slaat. Daar gaat het niet om. Het sociale aspect is het belangrijkste. We hebben een gezellige groep. Er wordt getrakteerd op verjaardagen en iedere keer is er een medaille te winnen. We hebben altijd veel lol met elkaar.”

Lees het hele verhaal over Ben op golf.nl. In dit artikel op NGF.nl lees je meer over hoe De Bonte Bij zorgt dat iedereen welkom is op het golfpark.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: