Direct door naar content
Alles over zwemmen met een beperking in één ebook afbeelding nieuwsbericht

Alles over zwemmen met een beperking in één ebook

04 april 2024

Zwemmen staat al jaren hoog in de favorietenlijstjes van sporters met een beperking. Dat is ook niet zo vreemd, want het is een laagdrempelige manier om te bewegen. Toch kan het goed dat je vragen hebt over hoe je dit het beste kunt aanpakken met jouw beperking. Hoe doe je dat bijvoorbeeld als je doof of slechthorend bent? En kun je ook zwemmen na een amputatie? In het ebook zwemmen met een beperking hebben we alle informatie verzameld.

Zwemmen is zo populair omdat het heel erg leuk is. Om erachter te komen waarom zwemmen zo leuk is, kun je dit het beste natuurlijk zelf gaan ervaren. Wat een sport leuk maakt is voor iedereen weer anders. Bij zwemmen heb je wel een aantal voordelen die voor veel mensen gelden. Zo ben je in het water gewichtloos, wat een heerlijk vrij gevoel geeft. Als je pijnklachten hebt dan kan het water verlichtend werken. Je traint met zwemmen al je spieren en je conditie.

Alle info op een rijtje

Een ander groot voordeel van zwemmen is dat je het alleen kan doen, maar ook samen of bij een vereniging. Volop mogelijkheden dus. Als je daar nu meer over wilt weten dan is het ebook echt een aanrader. Daarin hebben we allerlei info, tips en adviezen duidelijk op een rijtje gezet zodat je weet waar je op moet letten als je wilt beginnen met zwemmen. Extra handig: we hebben alles verzameld per beperking. Je kunt dus gelijk doorklikken naar de pagina over zwemmen met een amputatie, fysieke of chronische aandoening, Niet Aangeboren Hersenletsel, een verstandelijke beperking, een visuele beperking of een auditieve beperking.

Vraag het gratis ebook over zwemmen met een beperking nu aan!

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: