Direct door naar content
Aftrap KNVB Schoolvoetbaltoernooi voor speciaal onderwijs afbeelding nieuwsbericht

Aftrap KNVB Schoolvoetbaltoernooi voor speciaal onderwijs

15 mei 2024

Voetbal is voor iedereen, niemand staat buitenspel. Dat is het motto van het KNVB Schoolvoetbaltoernooi voor speciaal onderwijs. De tweede editie van dit schoolvoetbaltoernooi werd op woensdag 15 mei afgetrapt bij SVG Tilburg. Dat is het startsein voor in totaal negen voetbaltoernooien bij voetbalverenigingen door het hele land de komende maanden. Vorig jaar waren dat nog vier toernooien. Die groei betekent dat dit schooljaar veel meer kinderen uit het speciaal onderwijs mee kunnen doen!

Na de aftrap vandaag in Tilburg volgen toernooien in Zutphen, Amsterdam, Terneuzen, Zaandam, Voorschoten, Purmerend, Bussum en Utrecht. Het schoolvoetbaltoernooi is ontstaan uit een samenwerking tussen Fonds Gehandicaptensport, Albert Heijn, de KNVB en wordt gesteund door de Zwaluwen Jeugdactie. Op negen verschillende locaties door het hele land vinden de toernooien verspreid over mei en juni plaats. De toernooien zijn bedoeld voor zogenaamde ‘cluster 3-scholen’, waarbij kinderen deelnemen in twee categorieën; ‘Onder 12’ en de categorie ‘Onder 14’. Vorig seizoen hebben er ongeveer 200 kinderen deelgenomen. Dit jaar doen meer dan 900 kinderen, verdeeld over +/- 90 teams, uit het speciaal onderwijs mee! 

Genieten van voetbalplezier

In het tweede jaar van het KNVB Schoolvoetbaltoernooi voor speciaal onderwijs is het aantal toernooien al gegroeid van vier naar negen. De samenwerkende partijen willen die ontwikkeling graag doorzetten, want op die manier kunnen nog meer jongens en meiden uit het speciaal onderwijs genieten van het voetbalplezier. En daar gaat het allemaal om! Nike Boor, directeur van Fonds Gehandicaptensport: “We zien helaas nog steeds een achterstand in sportparticipatie bij kinderen met een beperking. Door het organiseren van deze toernooien willen we meer kinderen uit het speciaal onderwijs laten ervaren hoe leuk sporten is.”

Meer toernooien

De groei van het aantal toernooien van dit schooljaar laat zien dat kinderen uit het speciaal onderwijs ook graag mee willen doen. En daarnaast bewijst het dat voetbalverenigingen graag de deuren openzetten voor deze kinderen. De organisatoren willen daarom het aantal toernooien de komende jaren verder laten groeien, zodat iedere jongen of meisje uit het speciaal onderwijs aan een van de toernooien mee moet kunnen doen.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: