Direct door naar content
Special Olympics Nationale Spelen komen snel dichterbij! afbeelding nieuwsbericht

Special Olympics Nationale Spelen komen snel dichterbij!

21 mei 2024

Met nog minder dan een maand komt een groot inclusief sportfestijn nu echt snel dichterbij: van 14 tot en met 16 juni worden in Breda en Tilburg namelijk de Special Olympics Nationale Spelen georganiseerd. Met 3000 sporters en 20 sporttoernooien is dit het grootste landelijke sportevenement voor sporters met een verstandelijke beperking. De deelnemers staan al te trappelen om in actie te komen!

Het aftellen naar de openingsceremonie van de Special Olympics Nationale Spelen in Safaripark Beekse Bergen op 14 juni is al even terug begonnen. Nu zijn de laatste loodjes aangebroken in de voorbereiding van het evenement en natuurlijk op de sportwedstrijden. De echte fanatieke deelnemers van de Special Olympics kijken hier al langer naar uit, want dit evenement wordt maar één keer in de twee jaar georganiseerd. Dat maakt het net als de Olympische Spelen extra bijzonder.

Breda en Tilburg

De vorige Special Olympics Nationale Spelen werden in 2022 in Twente georganiseerd. Dit jaar heeft Brabant het stokje overgenomen met maar liefst twee organiserende steden: Breda en Tilburg. De sporttoernooien zijn over die twee gezellige steden verdeeld. In Breda vinden atletiek, badminton, bocce, dansen, gymnastiek, inline-skaten, judo, MATP, tafeltennis en tennis plaats. In Tilburg staan de sporten beachvolleybal, bowlen, golf, handbal, hockey, korfbal, open water zwemmen, paardrijden, voetbal, wielrennen en zwemmen op het programma.

Lekker samen sporten

Safaripark Beekse Bergen is het hele weekend het kloppend hart van het toernooi, want daar verblijft een groot deel van de sporters en hun coaches. Dit keer is dat een recordaantal van 2044 mensen! Het belooft dus extra gezellig te worden tijdens de Special Olympics. Daar staat dit sportevenement ook al jaren om bekend: gezelligheid, kameraadschap en vooral lekker samen sporten.

In deze promovideo vertellen de ambassadeurs van de Special Olympics Nationale Spelen waarom zij dit zo’n gaaf evenement vinden:

In een documentaireserie van Omroep Brabant werden die ambassadeurs ook gevolgd in hun voorbereiding op de Special Olympics. Dat leverde mooie persoonlijke portretten op. Lees hier meer over de 'Meer dan goud' serie.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: