Direct door naar content
Doe mee aan de Mini Dam tot Damloop Specials! afbeelding nieuwsbericht

Doe mee aan de Mini Dam tot Damloop Specials!

24 juni 2024

Op zondag 22 september wordt in Zaandam de jaarlijkse Mini Dam tot Damloop georganiseerd. De start van deze miniloop is bij de finish van de grote NN Dam tot Damloop, die van Amsterdam naar Zaandam loopt. Het kleine broertje van dat populaire hardloopevenement zorgt ieder jaar voor een groot feest voor iedereen. Als aangepaste sporter kun je ook meedoen: hardlopend of rollend met een racerunner of rollator.

Aan de Mini Dam tot Damloop doen jaarlijks zo’n 2500 kinderen in de leeftijd van 4 t/m 13 jaar mee over drie afstanden: 0,6 km, 1,2 km en 2,2 km. De langste afstand maakt vanaf de start op de A.F. Savorin Lohmanstraat eerst een rondje over de Zaandijk en de PrinsHendrikkade. De kortste route van 0,6 km gaat vanaf de start met een lus twee keer over de Zaan heen.

Samen naar de finish!

Dat is ook het parcours van de Mini Dam tot Damloop Specials. Bij dit onderdeel mag iedereen met een beperking meedoen. Het maakt niet uit of je in een rolstoel zit, met een prothese loopt, slechtziend bent of een andere beperking of aandoening hebt. Je mag hierbij ook een ouder of begeleider meenemen die een speciaal ‘coach’-startnummer krijgt. Alle deelnemers hebben hetzelfde doel: samen de finish halen op de Peperstraat. Daar word je opgewacht door mascotte Dammie en krijg je een medaille om thuis en op school te laten zien!

Kinderfeest

Om die prestatie te vieren is er nog een leuk kinderfeest na de finish op de Burght. Voor wie nog energie over heeft kan daar meedoen aan tafelvoetbal, rennen over een stormbaan of dansen bij leuke kinderoptredens.

Zien we jou aan de start op zondag 22 september? Aan de Mini tot Damloop Special kunnen 50 kinderen meedoen, dus schrijf je snel in op deze website.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: