Direct door naar content
Ontdek de Peel tijdens de Bijzonder Mobiel 4Daagse afbeelding nieuwsbericht

Ontdek de Peel tijdens de Bijzonder Mobiel 4Daagse

28 juni 2024

Ben je op zoek naar een laagdrempelige fietsuitdaging? Dan is de Bijzonder Mobiel 4Daagse een aanrader! Deze vierdaagse fietstocht van 9 t/m 12 juli is voor iedereen toegankelijk met een aangepast vervoersmiddel: van handbike tot scootmobiel. Tijdens de vier afwisselende routes ontdek je het gebied de Peel. Inschrijving kan nog dit weekend tot 30 juni!

De Bijzonder Mobiel 4 Daagse (afgekort BM4D) wordt al een paar jaar georganiseerd voor fietsliefhebbers met een beperking of chronische aandoening. In 2019 werd de eerste editie georganiseerd, toen legden tientallen deelnemers rollend de tochten op hun eigen tempo af. Het deelnemersaantal is daarna steeds een beetje gegroeid. Niet zo gek, want fietsen is met allerlei mogelijke aanpassingen populair onder sporters met een beperking.

Afwisselende routes

De Peel is door het vlakke uitgestrekte landschap ook nog eens een ideale fietsregio voor laagdrempelige tochten. Verdeeld over de vier dagen ga je dit gebied in de driehoek Eindhoven, Weert en Venlo, zelf ontdekken. De routes starten en finishen elke dag vanuit het dorp Meijel. Je kunt daarbij kiezen voor een route van 15, 30 of 45 kilometer. De routes zijn grotendeels verhard en gaan over brede wegen, waar genoeg ruimte is om elkaar te passeren met een handbike of scootmobiel.

Alles is mogelijk

Is vier dagen wat te veel van het goede? Geen probleem, je kunt ook één dag uitkiezen om mee te doen. Alles is dus mogelijk! Dat geldt ook voor het vervoersmiddel waar je de routes mee aflegt. Dat mag met een handbike, ligfiets, scootmobiel, aankoppelfiets (met of zonder trapondersteuning of gezellig op een duofiets.

Als je dit jaar nog mee wil doen moet je er snel bij zijn, want aanmelden kan tot zondag 30 juni. En anders onthoud je de BM4D voor volgend jaar!

Ga voor meer informatie naar: www.bijzondermobiel4daagse.nl

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: