Direct door naar content
Bij inclusieve club ‘Better2Gether’ is iedereen gelijk afbeelding nieuwsbericht

Bij inclusieve club ‘Better2Gether’ is iedereen gelijk

05 juli 2024

Timo Jacobsen (22) noemt zichzelf een ‘trotse ambassadeur voor inclusie’. Hij is eigenlijk altijd een verlegen jongen in een rolstoel geweest, maar doordat hij betrokken is geraakt bij verschillende projecten rond inclusie, kreeg hij meer zelfvertrouwen. Met die gedachte wil hij andere mensen ook inspireren.

Timo heeft zich als tiener minderwaardig gevoeld door zijn rolstoel, vertelt hij in een interview op AD.nll “Ik durfde nooit iets te vragen of te zeggen en was daardoor erg stil.’’ En zie hem nu eens dapper en zelfverzekerd in het leven staan. Hij merkt dat de samenleving vaak alleen je beperking ziet. Daar probeert hij nu actief verandering in te brengen als deelnemer en bestuurslid van Better2Gether in ’t Harde, een sportclub waar mensen met en zonder beperking samen sporten. “Juist die mengeling is fijn. Dan vallen de hokjes weg en is iedereen gelijk.”

Omslag in ontwikkeling

Dat levensveranderende inzicht heeft Timo door Jan Willem Koopman gekregen, die bij hem op school namens Stichting WIEL heeft verteld over inclusie en welzijn. Timo is toen door Jan Willem gevraagd of hij mee wilde met de tweede editie van Mont Ventoux on Wheels (MVOV), een bergbeklimming door mensen met en zonder beperking. Timo: “Door zijn enthousiasme was het antwoord al snel ‘ja’’’, vertelt Jacobsen. Dat avontuur heeft zo’n omslag in mijn ontwikkeling gebracht.’’

"Juist door verschillende mensen samen te brengen, is iedereen gelijk"

Timo Jacobsen

Jan Willem is ook de initiatiefnemer van de inclusieve sportclub in Elburg waar Timo nu onderdeel van is. Dat idee ontstond op verzoek van een aantal deelnemers van MVOV. “Een basketbalgroep voor rolstoelers is vast leuk. Maar juist door verschillende mensen samen te brengen, is iedereen gelijk”, vertelt Timo.

Troffee 

Om het werk van Jan Willem voor een inclusiever Elburg te eren en voort te zetten is de Jan Willem Koopman troffee in het leven geroepen. En Timo zit in de jury van die mooie prijs. Hij weet als ervaringsdeskundige al waar hij op gaat letten: “Ik zoek iemand die zich inzet om hokjes te doorbreken en oordelen weg te laten vallen.”

Lees het hele interview op AD.nl

Foto: Facebook Better2Gether

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: