Direct door naar content
Tennis voor mensen met een beperking iets voor jou? afbeelding nieuwsbericht

Tennis voor mensen met een beperking iets voor jou?

02 oktober 2021

Tennis is een leuke balsport die je recreatief, in competitievorm en in toernooivorm kunt spelen. Als je een beperking hebt zijn er ook veel mogelijkheden om te tennissen! 

Rolstoeltennis

Zit je in een rolstoel en wil je tennissen? Rolstoeltennis is een variant waarbij alle spelers het spel in een (sport)rolstoel spelen. Voor rolstoeltennis gelden bijna dezelfde regels als voor tennis. Rolstoeltennis is met name een geschikte sport als je een lichamelijke beperking hebt, je houdt van een snelle en competitieve sport en graag je armen gebruikt. Je hoeft niet rolstoelgebonden te zijn om rolstoeltennis te kunnen spelen.

G-tennis 

Heb je een verstandelijke beperking en/of gedragsproblemen? Dan is G-tennis misschien iets voor jou! Plezier staat bij deze tennis variant voorop, iedereen speelt op eigen niveau en het draagt bij aan de conditie en motorische vaardigheden van de spelers.

Wil je meer weten over de mogelijkheden van tennis met een beperking? Kijk dan op de pagina over tennis voor alle informatie en een aanbieder bij jou in de buurt.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: