Direct door naar content
Kijk wat stoer: downhill met je handbike afbeelding nieuwsbericht

Kijk wat stoer: downhill met je handbike

03 augustus 2018

Ben jij in voor avontuur op een handbike en ga je ook graag een keer van de gebaande paden af? Dat kan met een speciale ATB-handbike met bredere banden met meer profiel. Dan is geen pad te gek voor jou.

Handbiken is in Nederland met al onze mooie strakke fietspaden goed te doen. Maar dat asfalt kan op den duur een beetje saai worden. Zeker als je voor een ongeluk of ziekte al extreme sporten hebt gedaan, wil je nu misschien ook weer je grenzen verleggen. Als je op zoek bent naar meer uitdaging kun je die in sport natuurlijk altijd vinden.

Veel handbikers gaan vooral in de winter offroad, omdat het lang op de weg rijden koud kan zijn. In de zomer kun je ook prima het bos in gaan. Handbiker Jetze Plat gaat tussen de races bijvoorbeeld ook wel eens met zijn speciale offroad handbike het bos in.

Je hoeft niet altijd zo'n speciale handbike te hebben. Je kunt soms ook wat bredere banden op je handbike monteren. Verder moet je wel rekening houden dat het technischer is: je moet veel meer sturen en je balans houden. En je moet je snelheid in de gaten houden: niet te snel door de bochten en niet te langzaam omdat je anders de hobbels en heuvels niet overkomt. Er bestaan trouwens ook ATB-handbikes met lichte ondersteuning van een motortje.

Wat natuurlijk helemaal mooi is: de natuur waar je doorkomt. Als je je handbike een beetje hebt aangepast kun je op zoveel meer mooie plekken komen. Ook in het buitenland kun je heel goed met je handbike offroad gaan. In Oostenrijk zijn zelfs speciale routes uitgezet voor handbikers. Net als in het Peak District in Engeland.

Wil je weten hoe dat er dan uitziet? Kijk dan hoe deze bikkels naar beneden suizen met hun handbike. Daar krijg je toch een kick van?! 

 

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten
Programma van:
Partners: