Direct door naar content
Honk- en softbal, cool en relaxt en heel uitdagend! afbeelding nieuwsbericht

Honk- en softbal, cool en relaxt en heel uitdagend!

08 augustus 2018

Misschien weet je al wel dat je best graag wil gaan sporten en wellicht ben je er ook wel uit dat een teamsport dan heel leuk zou zijn! Bewegen is natuurlijk leuk en gezond, maar in een team kun je alle ervaringen ook nog eens direct delen met je ploeggenoten.

Heb je weleens aan honk- of softbal gedacht? Misschien niet direct. Sporten als voetbal, hockey en handbal liggen net iets meer voor de hand als iemand je vraagt een aantal teamsporten te noemen. Maar laten honk- en softbal nu bij uitstek geweldige sporten zijn om te doen als je een verstandelijke of lichamelijke beperking hebt! Steeds meer clubs bieden G-honkbal aan.

Het is een typisch Amerikaanse sport, honkbal. In de VS is het een echte zomersport. In hun vakantie of op een warme zomeravond gaan Amerikanen naar het stadion om een leuke, maar ook ontspannen tijd te hebben. Wat honkbal kan zeer intensief en spannend zijn, maar het spel ligt ook regelmatig stil, dan is er even tijd om op adem te komen. En dat is ook een van de kenmerken die het tot zo’n leuke, prettige sport maakt. Moet je even goed nadenken hoe je de bal wil slaan of heb je even tijd nodig om de bal goed te gooien of te vangen? Of is het fijn om even te overleggen met de coach? Bij honk- en softbal is dat geen probleem!

Bovendien worden bij G-honkbal de regels, de spelvormen en de materialen makkelijk naar behoefte aangepast. Er zijn lichtere ballen en knuppels, er kan voor gekozen worden om de bal niet aangegooid te krijgen maar van een zogenoemde tee te slaan en de spelregels kunnen heel simpel zijn. Honkbal op hoog niveau is best een strategisch spelletje zijn, maar de basis is heel eenvoudig: de bal slaan en naar het eerste honk. Of verder natuurlijk! En sla je een homerun, dan mag je onder applaus van de andere spelers langs alle honken en een punt binnenbrengen.

Zo’n topprestatie, een homerun of een schitterende worp, is bij G-honkbal eigenlijk voor iedereen mogelijk. Want door de materialen en de regels aan te passen, wordt het een sport die voor iedereen uitdagend is. Op de website van de honk- en softbalbond, de KNBSB, vind je er uitgebreide informatie over. Wil je het wel eens proberen? Bekijk waar bij jou in de buurt dat mogelijk is!

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten
Programma van:
Partners: