Direct door naar content
Golf is een rustgevende sport, ideaal als je ADHD, ADD of autisme hebt! afbeelding nieuwsbericht

Golf is een rustgevende sport, ideaal als je ADHD, ADD of autisme hebt!

07 augustus 2018

Pok. Een zacht tikje tegen een golfballetje, het ruisen van de blaadjes aan de bomen en zingende vogels. Voor de rest hoor je helemaal niets. Golf is een rustgevende sport. Ideaal als je ADHD, ADD of autisme hebt en je het op veel sportclubs al snel te druk vindt.

Anderen zien het misschien niet aan jou, maar de drukte van veel sportclubs kan voor jou net te veel zijn. Het schreeuwen van andere kinderen in je team of een bal die je per ongeluk raakt. Het kan door al die prikkels voor jou lastig zijn om plezier in sport te hebben. En dat terwijl sport voor jou ook zo goed en leuk kan zijn!

Bij een sport als golf kun jij precies dat doen waar sport voor is bedoeld: ontspannen. Een golfterrein heeft namelijk veel minder prikkels voor jou. Je bent lekker buiten in de natuur en je hebt alleen maar gras en bomen om je heen. Daardoor kun jij je goed concentreren op het golfballetje en de hole. Nog belangrijker: je kunt lekker jezelf zijn!

Op de green, zoals een golfbaan ook wordt genoemd, kun je zo met een klein groepje een rondje lopen en bij elke hole proberen het balletje in zo min mogelijk slagen in het gat te krijgen. Maar niets moet natuurlijk! Dat vindt Julia ook zo leuk aan deze sport: "Je wordt er wel rustiger en meer gefocust van. Golf is echt een leuke sport", vertelt ze in een video.

Tjerk heeft de smaak ook al te pakken van het golfen. "Als ik een mooie bal sla, dan voel ik me wel even goed. Dan voel je je echt de meester en wil je doorgaan tot het perfect is." Steeds meer golfclubs staan open voor jongeren met een beperking en bieden speciale introductielessen aan. Dat is mooi, want dan kun je het eerst eens uitproberen om te kijken of golf iets voor jou is.

Benieuwd naar een golfcentrum bij jou in de buurt? Bekijk dan hier het aanbod.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: