Direct door naar content
Lekker uitwaaien in de Zeeuwse zilte lucht op deze rolstoelroutes afbeelding nieuwsbericht

Lekker uitwaaien in de Zeeuwse zilte lucht op deze rolstoelroutes

12 augustus 2018

Zon, zee, heel veel strand en zilte lucht: als je deze zomer naar Zeeland op vakantie gaat zit je goed. Zeker ook als je een beetje actief de ruige duinen en polders van Zeeland wil ontdekken, want deze provincie heeft allerlei mooie paden en routes die rolstoelvriendelijk zijn.

Steeds meer natuurgebieden in Nederland krijgen rolstoelvriendelijke paden. Deze zijn meestal met beton of asfalt aangelegd, zodat jij daar probleemloos over heen kunt rollen. Dat is mooi, want op die manier kun jij ook van die prachtige natuur genieten en je bent lekker actief bezig. Een stukje rollen over zo'n pad voel je echt wel in je armen! We lichten hier regelmatig mooie paden en routes voor je uit. In Zeeland hebben we de volgende routes voor je gevonden.

1. Neeltje Jans
Neeltje Jans is bij de aanleg van de Deltawerken gebruikt als werkeiland. Het ligt tussen de eilanden Schouwen Duiveland en Noord-Beveland. Neeltje Jans is een onderdeel van Nationaal Park Oosterschelde, waar je een groene rolstoelroute kunt volgen of het rolstoelpad naar de vogelkijkhut.

2. Zwaakse Weel
De Zwaakse Weel is een van de grootste natuurgebieden in de 'Zak van Zuid Beveland'. Doordat Natuurmonumenten hier hard heeft gewerkt aan nieuwe wandel- en fietspaden kun jij hier ook mooi rond rollen. Er is een route van 7 km rond een oude kreek en omliggende rietlanden.

3. Boswachterij Westerschouwen
Boswachterij Westerschouwen is het grootste bos van Zeeland. Je kunt hier een route van 8 km afleggen vanaf de excursieschuur aan de Kraaijensteinseweg over een tegelpad. Onderweg kom je wel wat wildroosters tegen, waar je misschien wel wat hulp van iemand kan gebruiken.

4. Manteling
De Manteling van Walcheren is een uniek natuurgebied in Zeeland: nergens anders in Europa groeien loofbomen zo dicht op de kust. Het is een divers gebied waar je ook allerlei vogels als uilen, nachtegalen en koekoeken kunt horen. Vanaf Zeeuws Biologisch Museum Terra Maris kun je een witte route van 3 km doen of een blauwe route van 4 km. Je kunt daar ook de Jutter-Wombat huren, een rolstoel waarmee je het strand op kunt!

5. Walcheren
Wil je wat verder gaan met je rolstoel of misschien met een handbike? Dat kan ook in Zeeland over verharde fietspaden met routes over verschillende afstanden. Aan de westkant heb je bijvoorbeeld de keuze uit een blauwe route van 13 km, een paarse route van 19 km of de groene route van 21 km. Bij deze routes kom je door plaatsen als Vrouwenpolder, Oostkapelle, Westkapele, Aagtekerke, Meliskerke, Zoutelande, en Domburg.

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten
Programma van:
Partners: