Direct door naar content
Deze body-builder laat zich niet door cerebrale parese uit het veld slaan afbeelding nieuwsbericht

Deze body-builder laat zich niet door cerebrale parese uit het veld slaan

18 augustus 2018

Steve Alexy kreeg de diagnose cerebrale parese toen hij drie jaar oud was. Zijn ouders werd verteld dat hij mogelijk nooit zou kunnen lopen, en hen werd geadviseerd om Steve in een verzorgingshuis te laten wonen. Maar ze wilden dat hij een zo normaal mogelijk leven ging leiden. Dat probeert hij nog steeds – en hoe!

Tegen alle verwachtingen in ging hij gewoon naar school, kreeg een baan, haalde zijn rijbewijs: kortom, hij leeft hetzelfde leven als iemand zonder beperkingen. Ook begon hij in zijn veertiger jaren te fitnessen om zijn kracht en coördinatie te verbeteren. Bovenbenen, core, biceps, noem maar op. Daarnaast wilde hij meer zelfvertrouwen opbouwen. Hij ging aan de slag met een personal trainer, Chris Lovelette.

Maar Chris wist aanvankelijk vrij weinig over cerebrale parese, waartoe Steve’s lichaam in staat zou zijn en in hoeverre Steve intense cardio- en krachttraining kon gaan doen. Na veel praten en inlezen hebben ze samen een trainingsprogramma opgesteld. Dat ging zo goed, dat Chris na drie jaar trainen voorstelde aan Steve of hij niet aan wedstrijden bodybuilden mee wilde doen.

En dus trok hij de stoute schoenen aan en liet hij verschillende poses zien op het podium. “Het feit dat hij daar gewoon staat en poseert, terwijl hij weet dat hij het misschien (nooit) zo goed kan doen als de rest, en er wellicht niet zo goed uit ziet als de rest, maar dat hij er tóch staat: dat is een voorbeeld van 100% doorzettingsvermogen en alles geven”, aldus trainer Chris. Ook een van zijn concurrenten, Suzi Newman, was onder de indruk van hem. Het filmpje dat ze van Steve opnam en op social media plaatste, ging dan ook snel viraal. Want het draagt dan ook een sterke boodschap uit: de enige beperkingen die je hebt zijn degene die je jezelf oplegt.

Bron: Inspire More
Beeld: Steve’s Instagram

Hier zie je Steve’s verhaal:

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: