Direct door naar content
6 redenen om in beweging te komen afbeelding nieuwsbericht

6 redenen om in beweging te komen

29 augustus 2018

Waarom sport jij? Iedereen heeft hier zijn eigenen redenen voor. Zie hieronder de 6 populairste redenen om te gaan sporten voor sporters met een handicap:

1. Gezonder en fitter worden

Een groot aantal sporters met een beperking gaf in een onderzoek aan dat ze vooral sporten om gezonder en fitter te worden. Dat is een hele goede reden, want wat voor sport je ook doet: je gaat je daar fitter door voelen.

2. Sterker worden

Voor sommige mensen kan het goed zijn bepaalde spiergroepen extra te trainen om daardoor bijvoorbeeld stabieler te kunnen staan of lopen. Specifieke krachtoefeningen bij fitness kunnen je daarbij helpen. Ook met veel andere sporten kun je ook aan je kracht werken.

3. Plezier/ontspanning

Heb je een sport gevonden die je leuk vindt dan zal je merken dat je er vooral veel plezier uit kunt halen. Dan geeft het sporten je ook veel ontspanning. Veel sporters geven aan dat ze tijdens het sporten hun handicap even kunnen vergeten. 

4. Gezelligheid

Een veel genoemde reden om te gaan sporten is de gezelligheid. Als je bij een vereniging sport of in een groepje dan heb je daar ook nieuwe sociale contacten uit en kun je elkaar motiveren.

5. Afvallen

Als je in een rolstoel terecht komt, nieuwe medicatie krijgt of door een andere reden minder actief kunt zijn kan het voorkomen dat je aankomt. Dat je met sport kunt afvallen is voor veel sporters met een handicap daarom een extra motivatie. Wil je dat goed aanpakken? Ga dan voor advies naar een sportarts of sportdiëtist.

6. Zelfvertrouwen

Van sport kun je meer zelfvertrouwen krijgen. Als je zelfstandig mee kunt doen aan een leuke sport, geeft dat je hoe dan ook een boost. Het leuke aan sport is ook dat je iets nieuws kunt leren. Als jij een nieuwe vaardigheid leert dan krijg je daar zeker een super gevoel van. Probeer het maar eens uit!

Genoeg motivatie om zelf te beginnen met sporten? Kijk dan hier voor geschikt aanbod bij jou in de buurt. 

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Thijs van den End: “Maak de sprong in het diepe”

Webinars over gezonde leefstijl met een beperking

“Ik wil anderen laten zien wat mogelijk is”