Direct door naar content
Ezra (9): "Als ik sport voel ik me helemaal niet anders" afbeelding nieuwsbericht

Ezra (9): "Als ik sport voel ik me helemaal niet anders"

05 september 2018

Inspiratie nodig? Luister dan even naar Ezra Frech (9) uit Amerika en je krijgt net als hij ook zin om lekker te gaan sporten. Tijdens een potje basketbal, voetbal of het hardlopen vergeet hij zijn beperking.

Ezra is geboren met één vinger aan zijn linkerhand en een linkerbeen zonder knie. Voor dat been kreeg hij een prothese, waarmee hij snel leerde lopen. Toen hij 2,5 jaar oud was, werd een grote teen aan zijn linkerhand gemaakt zodat hij twee vingers had.

"Ik heb heel veel oefeningen gedaan om mijn nieuwe vinger als een vinger te laten werken, in plaats van een teen. Ik was ook aan het uitproberen om ze bij elkaar te brengen. Op een dag stond ik onder de douche en ze raakten elkaar. Ik stond echt te springen. Dat was de eerste mijlpaal", vertelt hij in een YouTube-video.

Soms voelt Ezra zich anders dan andere kinderen. "Ik merk wel dat ze naar mij staren en fluisteren. Soms denk ik: had ik maar een goed been, maar nu denk ik ook: ik ben zo geboren. Ik kan het niet veranderen. Als ik sport voel ik mij niet anders en kan ik ook aan niks anders denken dan aan het spel."

Al sinds hij kan kruipen is sport belangrijk voor hem. Ezra kan niet stilzitten, want hij doet aan voetbal, rennen en karate. Zijn grote passie is basketbal. "Sport is echt belangrijk voor mij. Als ik niet elke dag sport, dan voel ik me een beetje raar. Sport is waar ik in los kan gaan als ik mij alleen of verdrietig voel."

Als hij met een potje basketbal bezig is dan gebeurt er iets bijzonders bij hem. "Dan heb ik een soort vuur om me heen. Vlammen komen omhoog en zorgen dat elke negatieve gedachte die binnen proberen te komen worden verbrand."

De positieve houding van Ezra is aanstekelijk. "Ik denk aan wat ik wel heb, in plaats van wat ik niet heb. Ik heb een leuk leven, leuke vrienden en familie en ik  heb geweldige benen! Ik kan zo nog jaren doorgaan!"

Raak jij ook zo geïnspireerd door dit vrolijke jongetje? Ga dan nu op zoek naar een sport waar jij net als Ezra je energie in kwijt kunt om je beperking te vergeten. Kijk bij het aanbod bij jou in de buurt. 

Bekijk hier het verhaal van Ezra:

 

 

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten
Programma van:
Partners: