Direct door naar content
Doorzetter Maisie mag na 4 maanden taekwondo naar de Paralympische spelen afbeelding nieuwsbericht

Doorzetter Maisie mag na 4 maanden taekwondo naar de Paralympische spelen

14 september 2018

Ze deed nog maar vier maanden aan taekwondo toen ze gespot werd door een talentenscout. Maisie Catt (8) was bij de les van haar 5-jarige broertje Finlay en wist: ‘Dát wil ik ook!’

En zo ging het balletje rollen. Haar moeder Sharon (41) vroeg de instructeur naar de mogelijkheden voor Maisie, die al haar hele kindertijd blades gebruikt. “Ze gingen gelukkig snel akkoord en sindsdien is Maisie echt gek op de sport.” Maisie ging veel oefenen en na drie maanden werd ze gevraagd of ze een keer mee wilde trainen met de paralympische taekwondo ‘talent pool’. Nu traint ze maandelijks met dit team.

Een hele prestatie, als je bedenkt dat Maisie’s benen geamputeerd moesten worden toen ze nog een baby was, als gevolg van bloedvergiftiging. Sindsdien gaat ze door het leven met protheses en blades. Dat ze zich daar niet door laat weerhouden en daarnaast veel talent heeft voor taekwondo, blijkt wel uit haar selectie. “Ze had zoveel zelfvertrouwen. We zijn erg van haar onder de indruk”, aldus Gemma Biescas van de Britse taekwondovereniging. Zo zie je maar: je bent nooit te jong om een verschil te maken!

Bron: The Mirror
Beeld: SWNS.com

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Topspits Juan scoort zonder benen

Invictus Games komen nu echt dichtbij!

Jeroen Kampschreur hoopt op zitski-hype bij Spelen