Direct door naar content
Op deze manier vind ook jij je weg naar een sport die je leuk vindt afbeelding nieuwsbericht

Op deze manier vind ook jij je weg naar een sport die je leuk vindt

17 september 2018

Welke voetbalclub is geschikt voor een kind met autisme? Waar kun je je aansluiten bij een e-hockey team, en waar haal jij je sporthulpmiddelen, zoals een aangepaste rolstoel of een handbike vandaan? Vragen, vragen, vragen. En de antwoorden staan hier.

Misschien ben je er al uit, weet je al welke sport je wilt doen, maar weet je nog niet waar. Of hoe. Zoals voor alles, geldt ook hier: doe het stap voor stap. Unieksporten.nl helpt je op weg. Eigenlijk is het heel simpel. Op de homepage van Uniek Sporten ga je naar  ‘Sport zoeken’  en vul je in wat voor sport je zoekt. Een balsport, een teamsport of een individuele sport. Met behulp van jouw postcode en woonplaats vind je in een muisklik een club bij jou in de buurt. Je zoekopdracht kun je nog concreter maken door aan te geven welke handicap je hebt, of welke sport je interesseert.

Ken je dat probleem? Dan denk je dat een locatie rolstoelvriendelijk is, en dan stuit je alsnog op een hoge, onneembare drempel. Dit probleem kunnen we met z’n allen te lijf gaan. Ga op de website van Uniek Sporten naar het kopje ‘Accommodatie beoordelen’. Zo wordt voor anderen zichtbaar welke hobbels er nog moet zijn, en weten sportverenigingen welke hindernissen (letterlijk in dit geval) ze moeten wegnemen. Andersom werkt het natuurlijk ook. Gebruik het in je voordeel en kijk hoe anderen een accommodatie in jouw omgeving beoordelen.

Sommigen sporten kunnen duur zijn, en niet in elke rolstoel kan er gesport worden. Hoe kom je aan een sportrolstoel, een handbike, of andere hulpmiddelen die het voor jou mogelijk maken om te sporten? Soms kom je er in je eentje niet uit. Dat is best begrijpelijk en je bent niet de enige die dat overkomt. De persoon die bij dit soort vragen helpt, is een regiocoördinator. Veel regio’s hebben speciale regelingen, dus laat je daarover informeren. Woon je in de provincie Noord-Brabant of Noord-Holland, dan kun je terecht bij Uniek Sporten Uitleen. Zij werken op basis van een uitleenpoule. Geen paniek dus dat je een dure sportrolstoel moet aanschaffen.

Er worden regelmatig allerlei leuke, sportieve activiteiten georganiseerd, verspreid over heel Nederland. Die vind je terug op de website van Uniek Sporten onder het kopje ‘Agenda’. Met behulp van deze agenda hoef je geen evenement meer te missen. Als je alleen wilt weten wat er bij jou in de regio gebeurd, dan kies je boven in beeld je eigen regio. Voilà, zo heb je je eigen aangepaste website.

Ben je tot slot benieuwd naar de ervaring van anderen? Kijk eens bij het nieuws en lees de mooie verhalen van uiteenlopende mensen. Sport blijkt een grotere rol in hun leven te hebben gespeeld dan ze zelf soms voor mogelijk hielden. En misschien geldt dat uiteindelijk ook wel voor jou.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: