Direct door naar content

Badminton met een beperking

Is badminton iets voor jou?

Badminton is één van de snelste racketsporten ter wereld en kan op ieder niveau gespeeld worden. Badminton wordt altijd binnen gespeeld met een racket en een shuttle. Er worden vier vormen van aangepast badminton gespeeld in Nederland, namelijk: staand, rollend, zittend en kleine mensen. Over het algemeen wordt er volgens de reguliere badminton regels gespeeld. Een wedstrijd kan gespeeld worden met twee tot vier spelers. Bij rolstoelbadminton speel je op dezelfde nethoogte als lopende spelers. Bij deze variant zijn rollen en je racketvoering het belangrijkst. Je zult dan ook veel bijleren in rolstoelvaardigheid tijdens de trainingen. Bij zitbadminton zitten alle spelers op de grond en wordt het net verlaagd zodat je met je racket boven het net uitkomt en een neerwaartse bal kunt spelen.

Heb je een chronische, lichamelijke, auditieve of verstandelijke beperking? Wie weet is badminton geschikt voor jou. Vanwege de vier speelmanieren is deze sport zeer toegankelijk. 

Ook deze sport doen?

Bekijk alle mogelijkheden voor badminton in de buurt of stel je vraag aan de contactpersoon in jouw gemeente.

Sportclub zoeken Contact opnemen

VIND UNIEKE SPORTCLUBS VOOR BADMINTON

Badminton Nederland

Badminton Nederland is een organisatie die staat voor het vergroten van de betekenis van badminton in de Nederlandse samenleving door verantwoordelijkheid te nemen voor de kwaliteit, ontwikkeling, promotie en organisatie van badminton. Badminton Nederland wil samen met badmintonverenigingen de mogelijkheden voor sporters met een beperking vergroten, op zowel recreatief als prestatief niveau. Het motto is ‘normaal wat normaal kan, speciaal wat speciaal moet’.

Programma van:
Partners: