Direct door naar content

Biljart met een beperking

Een biljart is een rechthoekige tafel, bedekt met een groen doek. In de hoeken en in het midden van de langwerpige stukken zitten in totaal zes gaten. Bij een biljartspel draait het erom dat je met een keu (een langwerpige stok) ballen in de gaten stoot. Er zijn veel verschillende varianten van biljart zoals onder andere pool, snooker of carambolebiljart. Biljarttafels staan vaak in kroegen en zijn een leuk spel tijdens een avond uit. Je kunt echter ook biljarten in georganiseerd verband. Biljarten is een laagdrempelige sport en is geschikt voor bijna iedere beperking. Heb je een lichamelijke beperking? Dan is de kans groot dat je mee kunt spelen in de reguliere competitie of in het rolstoelbiljarten. Heb je een verstandelijke beperking en wil je graag biljarten? Dan kun je meespelen in de competitie waarin je het opneemt tegen andere mensen met een verstandelijke beperking.

Kijk hieronder voor alle mogelijkheden om te biljarten bij jou in de buurt of stel je vraag aan de contactpersoon in jouw regio.

Sport zoeken

VIND UNIEKE SPORTAANBIEDERS VOOR BILJART

Koninklijke Nederlandse Biljartbond

De KNBB ondersteunt als enige biljartorganisatie de ontwikkeling en integratie van de G-sport. KNBB ondersteunt de organisatie van de NK’s voor VG-teams en PK voor verstandelijk gehandicapten. Tevens wordt het NK Rolstoelbiljarten ondersteund. Daarnaast ontwikkelt de KNBB nieuw beleid en faciliteert zij een werkgroep. Van zeer groot maatschappelijk belang waar alle leden aan bijdragen!

Programma van:
Partners: