Direct door naar content

Handbal met een beperking

Uniek sporten

Handbal is een balsport waarbij continu aangevallen en verdedigt wordt, de twee deelnemende teams proberen zoveel mogelijk punten te scoren door de bal in het doel van het andere team te werpen. Door de snelheid van het spel levert deze sport een belangrijke bijdrage aan de verbetering van de conditie en motorische vaardigheden. Rolstoelhandbal is een geschikte sport voor mensen met een lichamelijke beperking die graag in teamverband willen sporten. Steeds meer verenigingen starten met rolstoelhandbal, competities en toernooien vinden op maandelijkse basis plaats. G-handbal is een geschikte sport voor spelers met een verstandelijke handicap en spelers met een beperking die niet rolstoelgebonden zijn. Er wordt iedere maand in toernooivorm tegen elkaar gespeeld.

Kijk hieronder voor alle mogelijkheden om te handballen bij jou in de buurt of stel je vraag aan de contactpersoon in jouw regio.

Ook deze sport doen?

Bekijk alle mogelijkheden in de buurt of stel je vraag aan de contactpersoon in jouw gemeente.

Sportaanbieder zoeken Contact opnemen

VIND UNIEKE SPORTAANBIEDERS VOOR HANDBAL

Nederlandse Handbal Verbond

Het Nederlandse Handbal Verbond heeft als missie om de handbalsport in Nederland te bevorderen, innoveren en professionaliseren samen met maatschappelijk betrokken verenigingen, handballers en fans.

Programma van:
Partners: