Direct door naar content

Rolstoelschermen met een beperking

Rolstoelschermen is een tactische en sierlijke vechtsport. Twee schermers nemen het tegen elkaar op in een duel waarin beide spelers een floret, sabel of degen gebruiken om elkaar aan te vallen. Het is niet de bedoeling om je tegenstander te verwonden, er wordt dan ook niet hard met de wapens geslagen. Het is wel de bedoeling om je tegenstander te slim af te zijn met schijnbewegingen en tactiek. Je moet als schermer constant aandacht hebben voor de bewegingen van je tegenstander, hierdoor ontstaat een spannend duel waarin inzicht, concentratie en reactievermogen centraal staan. Rolstoelschermen is een sport voor jong en oud en is een uitdagende rolstoelsport, zo train je onder andere je tactische inzicht, reactievermogen en vele spieren in je lichaam waar je in het dagelijkse leven ook plezier aan zult beleven.

Kijk hieronder voor alle mogelijkheden om te rolstoelschermen bij jou in de buurt of stel je vraag aan de contactpersoon in jouw regio.

Sport zoeken

VIND UNIEKE SPORTAANBIEDERS VOOR ROLSTOELSCHERMEN

Koninklijke Nederlandse Algemene Schermbond

De Koninklijke Nederlandse Algemene Schermbond (KNAS) bestaat als 'vereniging van verenigingen' uit ruim 70 verenigingen, met ruim 2.800 aangesloten schermers. De KNAS heeft als missie: "Nederland laten schermen: veel, vaak, lang, goed en met plezier."

Programma van:
Partners: