Fonds Gehandicaptensport maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken om jou een optimale bezoekerservaring te bieden, om je relevante informatie over de gehandicaptensport en jouw sportinteresses aan te bieden en om jouw surfgedrag te meten. Met deze cookies kan Fonds Gehandicaptensport jouw internetgedrag binnen deze website volgen. Zodoende kan Fonds Gehandicaptensport advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door op ‘OK’ te klikken of door gebruik te blijven van maken van deze website, ga je hiermee akkoord.

OK
Zoeken

Selecteer bovenaan je gemeente voor de specifieke informatie in jouw regio. Het kan zijn dat je gemeente er nog niet tussen staat, omdat Uniek Sporten daar nog niet actief is. De verwachting is dat we in de loop van 2017 in het grootste deel van de gemeenten actief zullen zijn. Door een e-mail te sturen naar info@unieksporten.nl, kunnen we je hiervan op de hoogte houden.​

×

Selecteer hier je gemeente

Uniek Sporten is vernieuwd!

Om jou nog beter te helpen bij het zoeken van jouw Unieke Sport blijven we uitbreiden en vernieuwen. Steeds meer regio’s sluiten zich aan bij Uniek Sporten, selecteer jouw gemeente voor specifieke informatie.

Direct doorgaan naar de website

-
+

Accommodatie

Accommodatie

Is de accommodatie toegankelijk voor mensen met een handicap? Dat is natuurlijk afhankelijk van de specifieke handicaps van de personen die gaan sporten. Voor iemand in een rolstoel zijn andere zaken van belang dan voor iemand die een visuele handicap heeft. Bij de toegankelijkheid van de accommodatie kun je bijvoorbeeld denken aan een invalidenparkeerplaats, drempelvrije ingang, toegankelijke kleedruimte en trainingsruimte, invalidentoilet, pictogrammen en geleidelijnen. Zorg er ook voor dat niet alleen het sportveld en de kleedkamers, maar ook de kantine toegankelijk is. 

Het is goed om de mensen met een handicap zelf te betrekken om zo te kijken of de accommodatie toegankelijk is en aan de specifieke behoeften voldoet. In sommige regio's is hiervoor een 'Sportbende' actief bestaande uit jongeren, deels met lichamelijke handicap. Zij testen de sportverenigingen op toegankelijkheid voor de sporter met een handicap of bekijken in welke mate de vereniging openstaat om aanbod voor deze doelgroep te creëren. De bendeleden interviewen de trainers of het bestuur, beoordelen de accommodatie en nemen een kijkje bij een training. 

Gebruik de richtlijnen over toegankelijkheid die geschreven zijn voor binnenaccommodaties en voor buitenaccommodaties om een compleet beeld te krijgen. Soms is het mogelijk om een subsidieaanvraag voor aanpassingen aan de accommodatie te doen. Voor advies met betrekking tot accommodaties kun je ook terecht bij de contactpersoon in jouw regio. 

Selecteer je gemeente
×