Direct door naar content

Vervoer

Het vervoer naar een sportaanbieder is niet voor iedereen even vanzelfsprekend. Er zijn echter verschillende vervoersopties waar je gebruik van kunt maken. De meest ideale vervoersoptie voor jou is natuurlijk afhankelijk van je persoonlijke situatie en mogelijkheden.

Het is bijvoorbeeld mogelijk om te reizen met het openbaar vervoer, zoals de bus of trein. Dat kan meestal ook met de rolstoel. Extra ondersteuning hierbij kun je krijgen via GoOv. Als het openbaar vervoer voor jou geen goede optie is, kun je gebruik maken van de regiotaxiValys of de Zonnebloemauto. Wil je leren om zelfstandig te reizen, dan kun je in sommige regio's gebruik maken van MEE op weg (Amstel en Zaan en Zuidoost Brabant).

Speciaal voor teamsporters met een ernstige (lichamelijke) handicap heeft Stichting Special Heroes Nederland een vervoersregeling. Mede hierdoor kunnen zij gezamenlijk trainen en aan competities deelnemen door het hele land. Kijk voor meer informatie en inschrijving op de website van Stichting Stichting Special Heroes Nederland. Je kunt voor vragen over de mogelijkheden rondom vervoer ook terecht bij de contactpersoon in jouw regio.

×