Direct door naar content

Veelgestelde vragen

We helpen je graag verder!

Op deze pagina beantwoorden we een aantal veelgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet bij? Zoek dan gerust even contact met de contactpersoon in jouw regio!

De kans is groot dat er ook voor jou een geschikte sport bestaat! Weet je niet welke sporten er zoal zijn? Onze website en app bevatten een volledig overzicht van sporten en filmpjes om je te laten zien wat de sporten inhouden. Ook kan je in contact komen met andere sporters en sportaanbieders. Wij helpen je ook graag bij het vinden van een geschikte sport en we staan je graag bij met persoonlijk sportadvies. Voor persoonlijk sportadvies kun je altijd terecht bij de contactpersoon in jouw regio. Jouw contactpersoon kan jouw vragen beantwoorden en je helpen om te gaan sporten of bewegen!

Veel hulpmiddelen worden via de WMO in jouw gemeente verstrekt. Soms worden ze zelfs als vervoersmiddel verstrekt. Overleg met je gemeente welke mogelijkheden er zijn voor verstrekken of uitleen van een hulpmiddel. Op diverse plekken in Nederland kan je ook vanuit Uniek Sporten Uitleen advies krijgen over een sporthulpmiddel en het gebruik ervan. Je kunt voor ondersteuning ook terecht bij de contactpersoon in jouw regio.  

Sporten en bewegen kost geld. Speciaal voor mensen die wel graag sporten, maar rond moeten komen van een minimum inkomen, zijn er regelingen die hierbij kunnen ondersteunen. Er zijn landelijke regelingen, maar de meeste regelingen zijn op regionaal of zelfs gemeentelijk niveau. Op onze pagina Financiën kan je hier meer over lezen. Selecteer jouw gemeente om ook informatie te krijgen over plaatselijke regelingen waar je wellicht voor in aanmerking komt. Heb je nog vragen, of heb je hulp nodig bij de aanvraag van een vergoeding? Neem gerust contact op met de contactpersonen in jouw regio, zij helpen je graag!

Programma van:
Partners: