Direct door naar content
Met deze simpele trainingstips kun je thuis al beginnen met sporten vanuit je rolstoel afbeelding nieuwsbericht

Met deze simpele trainingstips kun je thuis al beginnen met sporten vanuit je rolstoel

18 september 2018

Tijdens de Nationale Sportweek komt heel Nederland in beweging. Ook met een beperking kun je meedoen aan deze sportieve week. Je kunt zelfs thuis al beginnen met sporten. We geven je een paar handige tips om gelijk te beginnen.

Als je in een rolstoel zit, is het belangrijk om je spierkracht bij te houden. Daarmee help je jezelf elke dag: je kan meer en je voelt je ook fitter. Door gericht oefeningen te doen vanuit je rolstoel krijg je niet alleen meer spierkracht, je wordt er ook leniger en mobieler van. Als je moeite hebt je gewicht onder controle te houden doordat je veel zit, dan helpen oefeningen daar ook bij.

Maar wat voor oefeningen kun je doen vanuit je rolstoel? We zetten een paar voorbeelden op een rijtje voor:

Push-ups
Je armen en je romp zijn voor jou extra belangrijk. Die kun je goed trainen met push-ups: zet je handen op de zitting naast je bovenbenen en probeer jezelf omhoog te drukken.

Elastieken
Met elastieken of andere weerstandsbanden kun je ook goed je armen en romp trainen. Maak het elastiek bijvoorbeeld aan de achterzijde van de rolstoel vast en trek er dan langzaam aan. Hoe harder je trekt, hoe meer weerstand je krijgt. En dat voel je wel in je armen en je schouders. Je kunt dit afwisselen door rechte, schuine en draaiende bewegingen te maken.

Yoga
Wil je liever leniger worden? Dan kun je in je rolstoel ook allerlei yoga-oefeningen doen. Daarmee verbeter je ook je concentratie en ademhaling. Lees hier meer over stoelyoga.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: