Direct door naar content
Ga de Limburgse heuvels in op deze rolstoelpaden! afbeelding nieuwsbericht

Ga de Limburgse heuvels in op deze rolstoelpaden!

10 oktober 2018

Zeg je Limburg dan zeg je vlaai en heuvels. Een perfecte combi voor een actief weekend: trakteer jezelf op het prachtige heuvellandschap én koffie met gebak. Dat kan zeker als je in een rolstoel zit, want Limburg kent vele mooie rolstoelpaden.

De natuur is voor iedereen! Steeds meer natuurgebieden worden daarom rolstoelvriendelijk gemaakt met mooi geasfalteerde paden en drempelloze routes. We zetten hier op Uniek Sporten regelmatig een aantal van die gebieden voor jou op een rij. Deze keer nemen we je mee naar Limburg.

1. De Groote Peel
We beginnen in het Noorden van Limburg in Nationaal Park De Groote Peel. In dit grote natuurgebied met plassen, heidevelden en zandvlaktes is een ideale route uitgestippeld voor rolstoelgebruikers. Deze gele route van 2 km is deels verhard en dus ook goed begaanbaar. Bij de bankjes is zelfs ook aan jou gedacht, want ze zijn zo geplaatst dat rolstoelen goed naast de bank kunnen staan.

2. De Meinweg
Daar in de buurt, ten Oosten van Roermond, ligt ook een ander Nationaal Park: De Meinweg. Dit grote gevarieerde bos staat bekend om de adders, wilde zwijnen en libellen. Vanaf het parkeerterrein kun je hier een rondwandeling maken over een goed pad van 1,5 km.

3. Rond Houthem
Bij deze vlakke ronde van 5,3 kilometer rol je over mooie voetpaden naar de Geulhemmermolen, waar een klein riviertje langs stroomt. Verder kom je door het natuurgebied Meersenerbroek en het Chateau Sint-Gerlach.

4. Uitzicht op Bocholtz
Tegen de Duitse grens geplakt ligt het dorpje Bocholtz, waar je een mooie rolstoelwandeling van 5,5 kunt maken. Tijdens de route heb je op het hoogste punt een mooi uitzicht over Bocholtz. Je rolt ook door een parkje met uitzicht op kasteel Bongerd. In deze route zit wat hoogteverschil, maar dat loopt geleidelijk. Toch kun je beter wel iemand meenemen die je kan begeleiden.

5. Bij Eijsden de grens over
Het dorp Eijsden ligt ook tegen de grens, maar dan de grens met België. Tijdens een mooie wandeling van 10 km over fietspaden en binnenwegen rol je zo de Belgische voerstreek in met prachtig uitzicht. Op de terugweg kom je door het pittoreske dorpje Mesch.

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Ydwer loopt weer bij Wings for Life World Run

“Door boksen ben ik een rustigere man geworden”

“Ik ben weer mezelf door rolstoelbasketbal”

Programma van:
326 gemeenten Logo gemeenten
Partners: