Direct door naar content
Edwin de Wolf rijdt zich al warm voor Invictus Games 2020 in Den Haag afbeelding nieuwsbericht

Edwin de Wolf rijdt zich al warm voor Invictus Games 2020 in Den Haag

11 november 2018

Het lijkt nog ver weg, maar 2020 wordt een bijzonder jaar met de Invictus Games.  Deze Spelen voor fysiek en mentaal gewonde militairen worden in Den Haag gehouden. In een promotievideo kun je zien hoe de eenbenige wielrenner Edwin de Wolf zich al warm rijdt voor 2020. 

De Invictus Games zijn een idee van de Prins Harry, die zelf als militair voor het Britse leger heeft gediend. Bij de sluitingsceremonie van de Invictus Games in Sydney legde hij nog eens uit wat hem betreft het succes van de Invictus Games zijn: "Het geheim van deze Invictus Games gaat niet over de medische wetenschap die levens heeft gered van onze deelnemers en die veel van hen hielp om weer te wandelen, zwemmen of te bewegen. Het geheim van het succes van deze Games, is accepteren dat geestelijke gezondheid de echte sleutel tot herstel is. Onze deelnemers hebben geholpen de kijk op geestelijke gezondheid te veranderen van een somber, naar een inspirerend verhaal. Ze willen leven, in plaats van alleen overleven".

In diezelfde ceremonie werd de officiële vlag van de Invictus Games aan de rolstoelbasketballer Marc van der Kuilen overgedragen. Daarmee komt dit bijzondere sportevenement al een stuk dichterbij Nederlandse bodem. Ondertussen laat wielrenner Edwin de Wolf in een mooie promotievideo zien dat hij niet kan wachten op 2020. 

In de video zie je hoe Edwin met één been over de boulevard van Scheveningen fietst naar Den Haag. Die beelden worden afgewisseld met flashbacks naar het moment dat hij op een mijn stapt en op een brancard in een helikopter wordt vervoerd. Als hij verder richting Den Haag fietst laat het filmpje zien hoe hij in het revalidatiecentrum aan zijn herstel werkte: eerst voorzichtig lopen en daarna heel hard fietsen met één been. Het filmpje eindigt bij de Sportcampus in het Haagse Zuiderpark, waar in 2020 ook de Invictus Games worden gehouden. 

Bekijk dit filmpje met het verhaal van Edwin:

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: