Direct door naar content
Crossen op een fiets door de modder of het zand? Dat kun jij ook! afbeelding nieuwsbericht

Crossen op een fiets door de modder of het zand? Dat kun jij ook!

17 november 2018

Veldrijden of cyclocrossen is in België een populaire sport. Ook steeds meer renners met een beperking stappen daar op de fiets om door de modder en het zand te ploegen. De Belgen hebben dit jaar zelfs een competitie voor G-renners. Als jij van een stoere uitdaging houdt, dan is dit vast ook iets voor jou.

Veldrijden is wielrennen alleen dan niet op een mooi geasfalteerde weg. Meestal wordt een kort rondje uitgezet waarbij je over gras rijdt, een stuk door het zand moet ploegen of over heuveltjes moet fietsen. Vaak zitten ook allerlei hindernissen in het parcours waarbij je van de fiets af moet en je fiets moet optillen, bijvoorbeeld een trap of een ander opstapje.

In België vinden ze dat iedereen hun mooie sport moet kunnen beoefenen. Dus ook als je een beperking hebt. Dat promoten ze deze herfst met een reeks van acht wedstrijden voor G-renners. Op deze manier kun jij ook je sportieve grenzen verleggen. Het leuke is dat je dan op hetzelfde rondje als toppers als Wout van Aert en Mathieu van der Poel kan crossen. Het publiek staat er dan ook al dus je wordt ook aangemoedigd. Lees er hier meer over.

In Nederland hebben we nog niet zo'n serie wedstrijdjes voor jou. Maar misschien komt daar binnenkort wel verandering in. Bij het EK Veldrijden in Rosmalen eerder deze maand werd al een clinic voor renners als jij georganiseerd.

Wil jij het veldrijden ook een keer uitproberen? In Nederland hebben we heel veel wielerclubs waar in de winter ook aan veldrijden wordt gedaan. Kijk hier naar het aanbod voor het mountainbike aanbod of kijk hier voor het aanbod voor wielrennen.

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Lisa Bunschoten pakt tweede WK-goud!

Topspits Juan scoort zonder benen

Invictus Games komen nu echt dichtbij!