Direct door naar content
Met stofzuigen of de hond uitlaten ben je ook gezond aan het bewegen! afbeelding nieuwsbericht

Met stofzuigen of de hond uitlaten ben je ook gezond aan het bewegen!

23 november 2018

Dat bewegen gezond voor je is, weet je al. Maar hoeveel je moet bewegen om gezond te blijven, is een lastige vraag. Als hulpmiddel kun je nu met duidelijke plaatjes zien hoe je op een makkelijke manier meer kunt bewegen door de dag heen. Gezond bewegen is veel makkelijker dan je denkt!

Om gezond te blijven is het belangrijk dat je genoeg beweegt. Dat geldt voor iedereen, dus zeker ook als je een beperking hebt. Om je op weg te helpen hoeveel beweging nu voldoende is, zijn beweegrichtlijnen gemaakt. Je kunt dit vergelijken met de Schijf van Vijf voor gezonde voeding: als je elke dag iets uit die schijf eet dan zit je goed. 

Zo is het ook met bewegen. Als je je aan het minimum aantal uren beweging houdt dat is voorgeschreven, dan ben je goed bezig. Het advies is voor volwassenen vanaf 18 jaar is: doe minstens 2,5 uur per week aan matig intensieve beweging, zoals wandelen en fietsen, verspreid over diverse dagen. Voor kinderen tot 18 jaar geldt dat ze elke dag een uur matige intensieve beweging nodig hebben. 

Toch klinkt dit zo nog best ingewikkeld. Terwijl het eigenlijk heel simpel is om meer beweging in je dag te krijgen. Het is ook niet zo dat je hele lange stukken achter elkaar moet bewegen. Alle kleine beetje helpen, dus ook tien minuten fietsen of even naar de vuilnisbak lopen.

Wist je bijvoorbeeld dat stofzuigen en de hond uitlaten zelfs tot gezonde activiteiten worden gerekend? Maar laten we eerlijk zijn: dat zijn niet de leukste activiteiten om te bewegen. Zoek je nog een leuke sportclub om samen met anderen lekker te sporten? Bekijk dan hier het aanbod bij jou in de buurt. Er is altijd wel een club waar je een proefles kunt nemen. 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: