Direct door naar content
Model met Syndroom van Down strijdt tegen stigma afbeelding nieuwsbericht

Model met Syndroom van Down strijdt tegen stigma

19 december 2018

Moet je perfect zijn om model te kunnen zijn? Dus niet! Madeline Stuart bewijst het tegendeel. Ze mag dan weliswaar een beperking hebben, dat maakt haar niet minder mooi.

De 21-jarige schone heeft het Syndroom van Down en haar modellencarriere is booming. Inmiddels heeft ze al shows gelopen in o.a. Parijs, Londen en Dubai en de covers van vele magazines gesierd. Dat doet menig model haar niet na!

Al sinds 2015, toen ze met haar moeder een modeshow bezocht, wilde Madeline model worden en dit jaar liep ze op de catwalk van de New York Fashion Week. Met recht een droom die uitkwam. Als tiener worstelde Madeline met haar overgewicht, maar het lukte haar om af te vallen. Haar moeder legde haar strijd met de kilo’s vast en al gauw ging Madeline viral, waarna ze het eerste professionele model met het Syndroom van Down werd.

Madeline heeft al veel bereikt, maar dit is nog maar het begin. Haar ambities zijn huizenhoog en wij weten zeker dat ze die waar gaat maken. Op de website van Madeline Stuart kun je meer over haar te weten komen.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: