Direct door naar content
Verlamde hond krijgt speciale rolstoel en kan weer rennen afbeelding nieuwsbericht

Verlamde hond krijgt speciale rolstoel en kan weer rennen

13 december 2018

Een paar jaar geleden kreeg Pigeon de pitbull een auto-ongeluk, waardoor ze verlamd raakte aan haar achterlijf. Een paar maanden later werd ze geadopteerd door een familie die zich ten doel stelde Pigeon weer mobiel te maken. En dat is gelukt!

Haar eigenaren schreven haar in bij de Fetch Canine Rehab in Savannah, Georgia, waar Pigeon maanden van intensieve training tegemoet ging. Zo kreeg ze o.a. bewegingstherapie in water waarbij haar voorpoten sterker gemaakt werden. Het was een lang proces, maar uiteindelijk was Pigeon zo sterk dat ze zichzelf met haar voorlijf kon voortbewegen. Een hele prestatie, maar voor de arme Pigeon nog steeds frustrerend. Hoe moest ze tenslotte spelen en rennen met andere honden als ze alleen haar voorpoten kon gebruiken?

Dus bedacht haar baasje Erica een oplossing: ze liet een speciale rolstoel ontwerpen voor Pigeon en dat bleek een gouden greep. “Vanaf het moment dat Pigeon in haar rolstoel ging, was het alsof het een verlengstuk van haar eigen lichaam was,” vertelt Erica. En nu sjeest Pigeon dus snel als de wind rond, net zoals vroeger. Sterker nog, ze zet zich zelfs in voor verlamde veteranen om hen te leren omgaan met hun handicap. Go Pigeon!


Bekijk hieronder het filmpje van Pigeons eerste reactie op haar rolstoel. 

 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: