Direct door naar content
Straks kun je surfen op een grote golf in hartje Rotterdam afbeelding nieuwsbericht

Straks kun je surfen op een grote golf in hartje Rotterdam

01 januari 2019

en jij een liefhebber van watersporten als surfen, kanoën, suppen of duiken? Dan kun je straks in hartje Rotterdam je hart ophalen, want midden in de stad wordt in een gracht een installatie gemaakt die grote golven kan maken. Rif010, zoals deze surfplek gaat heten, wil zoveel mogelijk mensen kennis laten maken met deze gave watersporten. Ook voor jou worden speciale lessen georganiseerd.

In de plannen van Rif010 wordt een deel van de Steigersgracht tussen de Hoogstraat en Blaak afgesloten door een speciale installatie. Deze grote golvenmachine zuivert het water uit de gracht en maakt mooie golven van ongeveer anderhalve meter hoog. Ze rollen ook lekker lang door, zodat een geoefende surfer ongeveer acht seconde op een surfplank kan blijven staan. Suppen of kanoën kan ook op diezelfde golven. Als je het surfen nog wil leren dan zijn de hoge golven eerst misschien te hoog gegrepen. Daarom kun je in een ander deel eerst leren om op de plank te blijven staan of in een kano te blijven zitten voordat je de wilde golven opzoekt.

Rif010 wil het hele jaar door lessen gaan aanbieden om zo zoveel mogelijk mensen van jong tot oud te motiveren om te gaan sporten. Zo denken de initiatiefnemers ook om gymlessen op het water te gaan geven. Ze willen ook speciale aandacht geven aan sporters met een beperking, want voor jou is het een perfect plek om te leren surfen, suppen of kanoën. Bij de plannen wordt nu al gedacht aan surf en bodyboardles voor blinden, maar ook voor andere beperkingen zien ze bij Rif010 volop mogelijkheden. Omdat je in een gecontroleerde  omgeving sport kun je het veilig leren. Met een strandhuis wordt het strandgevoel midden in Rotterdam compleet gemaakt en kun je na het surfen ook lekker hangen met andere surfdudes en babes.

Nu al zin in golven gekregen? Dan moet je nog even wachten tot Rif010 klaar is in het voorjaar van 2020. In de tussentijd kun je op andere plekken ook al surfen, kanoën, suppen en duiken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Purmerend zorgt met Uitleen voor meer vrijheid

Hoe inclusief is jouw sportclub? Doe de check!

Tamara kan weer zelf op pad dankzij leenfiets