Direct door naar content

Kanovaren met een beperking

Nederland is een kano land bij uitstek. Van de ruige kust tot rustige meren en rivieren, er zijn veel mooie plekken waar je kunt kanovaren. Bij kanovaren beweeg je je voort in een kano, door middel van een peddel. Een kano is een kleine, langwerpige boot die van boven open is. Je kunt met meerdere mensen in een kano zitten en zelfs wat bagage meenemen. Je hebt in Nederland verschillende kanoverenigingen waarbij wekelijkse kanotochtjes en weekenden worden georganiseerd voor sporters met een beperking. Bij kanovaren gebruik je je armen en buikspieren om te peddelen (met één peddel). Omdat de kano een langwerpige dunne boot is kan hij omslaan, het is daarom belangrijk dat je je zwemdiploma hebt voor je gaat kanovaren.

Kijk hieronder voor alle mogelijkheden om te kanovaren bij jou in de buurt of stel je vraag aan de contactpersoon in jouw regio.

Sport zoeken

VIND UNIEKE SPORTAANBIEDERS VOOR KANOVAREN

Het Watersportverbond

Het Watersportverbond bestaat uit én maakt zich sterk voor zo’n 400 aangesloten watersportverenigingen, die meer dan 80.000 leden (recreanten, breedtesporters, wedstrijdsporters en topsporters) vertegenwoordigen. Ze zijn er niet alleen voor plezier en prestatie. De sport moet je beleven! 

Programma van:
Partners: