Direct door naar content
Zo maak je van je blokje om een dagelijkse workout afbeelding nieuwsbericht

Zo maak je van je blokje om een dagelijkse workout

11 februari 2019

Als je meer wil bewegen hoef je echt niet je hele leven om te gooien. Je kan van kleine activiteiten ook een gewoonte maken. Met bijvoorbeeld een dagelijks blokje om heb je ook een goede workout te pakken. We geven je een aantal tips hoe je van een korte wandeling, een rondje op de fiets of in je rolstoel een vast onderdeel van je week kunt maken. 

1. Woon / werk 
De makkelijkste manier om een gewoonte te maken van een actief blokje om is als je de afstand van huis naar je school of werk gebruikt. Dat is voor jou misschien niet altijd mogelijk, maar misschien kun je ook een deel te voet of per fiets/handbike afleggen. 

2. Zoek een maatje
Om het vol te houden is het belangrijk dat je een ‘partner in crime’ hebt: een maatje die net als jij ook lekker actief wil zijn. Samen houden jullie het vol! Dat maatje kan natuurlijk ook je hond zijn. Die trouwe viervoeter moet toch uitgelaten worden dus waarom zou je daar niet gelijk voor jou ook een kleine workout van maken? 

3. Ga met collega’s lunchwandelen
Lunchen kun je in de kantine of aan je bureau doen, maar je kunt je boterhammen ook tijdens een lunchwandeling opeten. Dan ben je gelijk even lekker in de buitenlucht en kun je daarna weer fris aan het werk. 

4. Plan een vast tijdstip
Als je een vast tijdstip op de dag neemt kan dat enorm helpen om van dat blokje om een gewoonte te maken. Dan weet jouw lichaam op een gegeven moment niet anders. Ga bijvoorbeeld na het eten nog even naar buiten om een rondje te maken. 

5. Maak een vast rondje
Om het gemakkelijk te maken voor jezelf kun je een vast rondje in je hoofd nemen. Dan hoef je niet meer na te denken waar je nu weer heen moet gaan. Als je dat rondje te vaak doet kan het saai worden. Dus afwisselen van rondjes kan soms ook juist leuk zijn. Of gaan gewoon je neus achterna en laat je verrassen door je eigen wijk. Misschien ontdek je nog nieuwe plekken bij jou in de buurt. 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: