Direct door naar content
3 voedingstips voor een lage vetverbranding afbeelding nieuwsbericht

3 voedingstips voor een lage vetverbranding

20 februari 2019

Het internet barst van de tips voor gezonde voeding, maar als je in een rolstoel zit dan kan het voorkomen dat die tips niet voor jou op gaan. Waar moet je op letten bij een gezonde voeding als je in een rolstoel zit? We geven je drie tips. 

1. Kleinere porties
Als je in een rolstoel zit dan beweeg je minder. Daardoor verbruik je ook minder energie dan iemand die kan lopen. Daar moet je dus ook je eetpatroon op aanpassen om niet aan te komen. Je kan dat bijvoorbeeld doen door kleinere porties te eten. Bij het Voedingscentrum hebben ze een ‘Schijf van Vijf voor jou Tool’ gemaakt, waarmee je die porties handig kan berekenen. Staat er bijvoorbeeld 4-5 boterhammen, dan kies jij voor het kleinste getal. 

2. Verstopping
Doordat je minder beweegt heb je ook meer kans op verstopping. Dat kun je op een aantal manieren voorkomen. Vezels eten en voldoende drinken zijn daarbij de belangrijkste adviezen. Met een vezelrijk ontbijt met volkoren boterhammen en een stuk fruit zet je je spijsvertering ‘s ochtends al in de startstand. Onder voldoende drinken verstaan we 1,5 tot 2 liter.

3. Deskundig advies
Het kan natuurlijk ook dat jouw ziekte of aandoening om iets meer aanpassing vraagt van je eetgewoontes. Ga dan vooral niet naar Dr. Google, want dan weet je nooit zeker of die informatie klopt. Een (sport)diëtist kan jouw deskundige voedingsadviezen op maat geven, waarmee je echt vooruit kunt. 

 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: