Direct door naar content
Dit waren de hoogtepunten van februari afbeelding nieuwsbericht

Dit waren de hoogtepunten van februari

28 februari 2019

De maand februari ligt morgen al achter ons. De hoogste tijd om nog even terug te kijken op de meest opvallende, grappige en indrukwekkende berichten uit de media in februari. 

KPN Schaatsvriendendag
Op zondag 19 februari was de tiende editie van de KPN Schaatsvriendendag en het was weer een groot feest! Alles was mogelijk voor de schaatsvrienden: met met je rolstoel het ijs op, schaatsles, (rolstoel)curling, priksleeën, Icebykes en een hele grote glijbaan. Bekijk hier de aftermovie:

ABNAMRO World Tennis Tournament
Tijdens het ABNAMRO World Tennis Tournament stond Ahoy Rotterdam in het teken van tennis. Het rolstoeltennistoernooi werd gewonnen door Stephane Houdet. Tussen de wedstrijden door gaf Esther Vergeer ook allerlei clinics rolstoeltennis aan kinderen. 

 De serie Stuk
Afgelopen maand kon je op tv de indrukwekkende serie Stuk zien. In deze vierdelige documentaire worden patiënten en medewerkers van revalidatiecentrum Heliomare in Noord-Holland op de voet gevolgd. Heb je dat helemaal gemist? Bekijk dan hier de trailer of kijk alle afleveringen terug.  

Minster van Gehandicaptenzaken
TV-presantatrice Lucile Werner maakte bij Eva Jinkek bekend dat ze een campagne start om meer aandacht te vragen voor gehandicapten. Dat gaat ze doen met een tv-programma waarbij ze op zoek gaat naar de Minster van Gehandicaptenzaken. Bij Jinek vertelde Lucile Werner over haar ervaringen: 

Lego-arm 
Tot slot nog een opvallend bericht uit Spanje: David Aguilar heeft namelijk een armprothese van Lego gemaakt. Hoe tof is dat!? Zijn ontwerpen gaan steeds verder met motortjes om de prothese ook te laten bewegen.

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Irma Sluis in nieuw tv-programma met doven

Stein meest toegankelijke gemeente van Nederland

Inspirerende TED Talks over sport en beperking

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×