Direct door naar content
“Rolstoeltennis is vooral heel erg leuk!” afbeelding nieuwsbericht

“Rolstoeltennis is vooral heel erg leuk!”

25 april 2019

De Esther Vergeer Foundation zorgt al op verschillende plekken dat jij kennis kunt maken met rolstoeltennis. Sinds kort kun je ook bij OTC de Warende in Oosterhout rolstoeltennissen. Als aftrap werd een clinic gegeven voor enthousiaste kinderen. 

Bij de Esther Vergeer Foundation vinden ze dat jij gewoon moet kunnen sporten bij een sportclub. Ze maken het daarom mogelijk dat je je op verschillende locaties in Nederland kan aansluiten bij tennisverenigingen. Rolstoeltennis is voor jou een hele geschikte sport, legt Lisanne van der Veen van de Esther Vergeer Foundation uit. “Het is een sport die je overal en met iedereen kunt doen. Je kunt het met je broertje of zusje doen en je hoeft ook zeker niet rolstoelafhankelijk te zijn om het te doen.”

Clinic
Bij de clinic die op 20 maart bij OTC De Warande werd gegeven waren ook twee kinderen die in het dagelijks leven niet in een rolstoel zitten. “Sommige kinderen vallen net tussen wal en schip, bijvoorbeeld doordat ze iets minder lopen of door een spierziekte. Dan is rolstoeltennis een perfecte sport. Je kunt het ook zo intensief maken als je zelf wil.” 

De drie kinderen die de clinic volgden werden na eerste kennismaking ook gelijk lid van OTC De Warande. Zij krijgen daarbij ook de mogelijkheid om via de Esther Vergeer Foundation een sportrolstoel te lenen. 

Lachen
Kelly van der Ven was net als de Esther Vergeer Foundation erg blij met de opkomst, omdat zo weer kinderen op weg geholpen zijn. “Het was super. De kinderen hebben alleen maar gelachen op de baan. Ook de ouders zaten ook te stralen en vol trots naar kinderen te kijken. Ik vind het mooi dat we ze zo een mogelijkheid kunnen bieden om te gaan sporten.”

Rolstoeltennis proberen
Zelf speelt Kelly sinds enkele jaren ook rolstoeltennis. “Ik heb altijd valide getennist, maar dat ging door problemen aan mijn gewrichten niet meer. Toen adviseerde een fysio mij om een keer in een rolstoel te proberen te gaan tennissen. Dat voelde meteen zo goed.” Bij het zoeken naar een plek om te trainen kwam ze wel wat drempels tegen. “Toen dacht ik: als het voor mij al lastig is, dan moet het voor kinderen helemaal ingewikkeld zijn. Daarom heb ik de Esther Vergeer Foundation ingeschakeld om dat bij ons op de club mogelijk te maken.”

Omgaan met de rolstoel
De kinderen die net lid zijn geworden bij OTC De Warande zijn ook al net de eerste tennislessen begonnen “Ze gaan dan eerst leren hoe ze om moeten gaan met de rolstoel. De focus ligt op de mobiliteit met oefeningen en spelenderwijs balletje overslaan. Het is vooral heel erg leuk wat we doen!”, zegt van de Ven. 

Tenniskamp
Via de Esther Vergeer Foundation worden de kinderen op de hoogte gehouden van leuke activiteiten, zegt Van der Veen. “We organiseren elk jaar een tenniskamp waar de kinderen voor worden uitgenodigd en als we een clinic met bijvoorbeeld Esther Vergeer organiseren bij het ABN Amro World Tennis Tournament dan horen de kinderen dat ook als eerste!” 

Foto: Mathilde Dusol

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: