Direct door naar content
Boekentip: Het sit smart dieet  afbeelding nieuwsbericht

Boekentip: Het sit smart dieet 

14 mei 2019

Zit je in een rolstoel en ben je druk bezig met een gezonde levensstijl? Dat komt mooi uit! 'sitting chef' Annemarie de Vries-Postma en revalidatiearts Kees Hein Woldendorp hebben namelijk een boek uitgebracht over gezond eten in een rolstoel. Het 'Sit smart dieet' is een compleet voedingsprogramma voor rolstoelers. 

De Vries-Postma is zelf al bijna veertig jaar afhankelijk van een rolstoel en ontwikkelde zichzelf tot voedingsdeskundige. Vorig jaar startte ze in Heerenveen zelfs een centrum voor gecombineerde levenstijlinterventie. "Veel mensen vragen zich af hoe het kan dat je in een rolstoel zit en slank en gezond bent. Daar wil ik anderen bij helpen" vertelde ze onlangs in een interview met de Leeuwarder Courant. 

The Sitting Chef
Rolstoelers lijden noodgedwongen een zittend bestaan en zijn daardoor gebaat bij andere voedingsrichtlijnen, weet De Vries Postma. Drie jaar geleden publiceerde ze daarom al het boek 'The Sitting Chef'.

Revalidatiearts
Als patiënte bij revalidatie Friesland kwam ze in contact met revalidatiearts Kees Hein Woldendorp, in wie ze een luisterend oor vond. Hij was onder de indruk van haar kennis en samen besloten ze het boek 'Gezond eten als rolstoeler' te schrijven. 

Dieet
Het boek richt zich op het zogenaamde 'Sit smart dieet', een voedingsmethode die De Vries-Postma ontwikkelde. Woldendorp verzamelde er wetenschappelijke onderbouwing bij. Het dieet is vooral gebaseerd op onbewerkt plantaardig eten en rust op drie pijlers: minder dierlijk eiwit eten, het uitbannen van suikers en het eten van ontstekingsremmend fruit zoals blauwe bessen en granaatappelpitten. 

Volgers van het dieet komen volgens Woldendorp niets te kort. "De adviezen zijn ook voor mensen zonder rolstoel interessant", zegt hij. Veel mensen leiden immers een zittend bestaan op kantoor. Toch kunnen niet-rolstoelers altijd nog even lopen. "Rolstoelgebruikers kunnen dat niet, voor hen is een optimaal dieet daarom nog van groter belang." 

Het boek is te bestellen via de website van Bol.com

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: