Direct door naar content
Suu beroemd door portretfoto afbeelding nieuwsbericht

Suu beroemd door portretfoto

01 juni 2019

Suu Schoemakers (14) is plots een bekende Nederlander geworden. Een prachtige portretfoto van haar, gemaakt door fotografe Justine Tjalinks, was onlangs namelijk één van de negen finalisten van de Lensculture Portrait Award, een prijs voor portretfotografie. Tjallinks won de prijs niet, maar Suu zorgde mooi wel voor wat prachtige aandacht voor mensen met een beperking in binnen- en buitenland! 

De foto was namelijk niet alleen in Nederland zichtbaar via diverse media, maar was ook te zien bij een tentoonstelling in Milaan. Ook de Italiaanse versie van het modetijdschrift Vogue plaatste de foto. 

Suu is geboren in China en werd op jonge leeftijd geadopteerd. De veertienjarige is geboren met een aanlegstoornis en mist een deel van haar linker onderarm. Op de portretfoto is haar beperking duidelijk zichtbaar. 

Ontdekt via social media 
Door haar beperking werd Suu overigens ook ontdekt op social media. Haar moeder Laura vond namelijk dat er maar weinig foto’s van mensen met een handicap in de media verschijnen. Daarom liet ze foto’s van Suu en haar zus maken, die ze op social media plaatste. 

De foto’s vielen op en al gauw zocht fotografe Justine Tjallinks contact met de familie Schoemakers. Zij wilde Suu graag fotograferen. Zelf stond Suu niet zo te springen, maar moeder Laura wist haar te overtuigen. “Het gaat een keer niet om iemand met Doutzen Kroes-maten, maar om iemand die er anders uitziet. En dat is doel is meer dan bereikt. Het is prachtig geworden. Wie had dat gedacht?”, zei Laura Schoemakers tegen RTL Nieuws.

Voetbal belangrijker 
Zowel moeder als dochter waren verbaasd, maar ook trots toen bleek dat het portret van Suu één van de finalisten was van de Lensculture Portrait Awards Toch blijft Suu er behoorlijk nuchter onder. "Ze vond het wel leuk, maar wel maar voor één keer. Het is een nuchtere meid, die heel andere ambities heeft: ze wil het liefst een Oranje Leeuwin worden", besluit de moeder van Suu. 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: