Direct door naar content
Speciaal receptenboek voor mensen met beperking afbeelding nieuwsbericht

Speciaal receptenboek voor mensen met beperking

12 juli 2019

Kook je graag of zou je er graag juist net wat meer over willen leren? Goed nieuws! Er is namelijk een nieuw kookboek op de markt. Nico Luitwieler van zorgorganisatie Cavent maakte samen met zijn vrouw Marriette op basis van ervaringen in de zorg het boek 'Hoera ik kook!'. Het boek is vooral bedoeld voor mensen met een verstandelijke beperking, maar eigenlijk kan iedereen er wat van opsteken. 

In het kookboek zijn meer dan 70 recepten gebundeld, met gedetailleerde instructies en heel veel foto's. De afgelopen drie jaar werd het boek nauwkeurig samengesteld door Luitwieler, zijn cliënten, collega's vrijwilligers en zijn vrouw. 

Veel foto’s
Alle recepten in het boek zijn helder beschreven en voorzien van veel foto's. Van voorgerecht, hoofdgerecht, soepen, toetjes en gebakjes: alles is in het boek te vinden. In het boek staan ook de verschillende soorten kookgerei uitgelegd, net als uitleg over raspen, schillen of pellen. 

Zelf aan de slag
Luitwieler werkte zelf vanaf 2001 met mensen met een verstandelijke beperking. Omdat hij geen geschikte kookboeken vond, ging hij zelf aan de slag. Tot aan zijn pensioen (2018) werkte hij aan het kookboek.

Het boek 'Hoera ik kook!' is via Bol.com te bestellen. 

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten
Programma van:
Partners: